Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gruitrode
Gruitrode - KVK Beringen
Bart Hermans

KVK Beringen trok voor hun eerste wedstrijd naar de neo-eersteprovincialer Gruitrode. Het zou een geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Al na 10 minuten kwam KVK een eerste keer  goed weg. De verdedigers gaven aan dat het buitenspel was maar de lijnrechter vlagde niet waardoor men kon doorspelen. Het schot vanaf de linkerflank ging maar nipt over het doel van Fabian Roosen. Twee minuten later zagen we een mooie actie van Freek Deferme maar Fillee kon niet goed genoeg bij de voorzet. Een minuutje later was het dan toch raak aan de overkant: Bij KVK stonden alle verdedigers op 1 lijn waardoor de lokale spits alleen door was. Roosen had geen schijn van een kans en het was 1-0 ! Direct daarna werd er opnieuw slapt verdedigd en Beringen kwam goed weg toen de bal op de paal belandde. Op het halfuur was het dan toch raak voor de bezoekers : met een gelukje belandde de bal bij Jan Roosen die goed voorzette en Debacker tikte simpel binnen. Negen minuten later was de vreugde compleet bij KVK, een vrijschop week lichtjes af en het was uiteindelijk Roosen die op een gelukkige wijze de bal binnen kreeg. Een minuutje voor rust verloor Deferme de bal maar Willems kon de meubels achterin nog redden.

Na rust kon KVK de match goed controleren en zelfs uitlopen. In de 58ste minuut heeft Bilican de 1-3 aan de voet maar de bal gaat op de paal ! Een minuut later kan Gruitrode toch terug in de wedstrijd komen door een ongelukkige own-goal van Davy Willems. Nu gaat het echt wel snel want kort daarop wordt het 3-2 ,een speler van Nevok kan vrij inlopen op een corner en kan ongehinderd en simpel binnenkoppen! KVK probeert nadien op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar echte kansen komen er niet meer. Tien minuten voor tijd mag Jan Roosen gaan douchen na zijn tweede gele kaart ( twee keer moest hij ingrijpen na een foutje van Radomski met twee gele kaarten tot gevolg). Vijf minuten voor tijd werd het vonnis volledig voltrokken : een speler duikt op in de rug van Willems en kan alleen op doel afgaan. De spits van Nevok werkt beheerst af in de rechterbenedenhoek : 4-2. Verdiende overwinning voor Nevok Gruitrode na een slap vertoon van de bezoekers uit Beringen. Trainer Ludo Vanpol zal volgende week moeten uitpakken met een ander systeem want zelfs een blinde kon zien dat dit niet werkte. Volgende week al meteen een belangrijke thuismatch tegen die andere ploeg uit Meeuwen want beide ploegen zijn verrassend gestart met een valse noot.

Doelpunten: '10 Verheyen1-0, '30 De Backer 1-1, '37 J. Roosen 1-2, '55 Claes 2-2, '56 Dreesen 3-2, '85 Dreesen 4-2.
Opstelling KVK: F. Roosen, Radomski, J. Roosen, Emiliani('65 Sneyers), Deferme, Bilican,  De Backer, Swinnen, Van Royen('65 Basso), Willems, Fillee,(' Van Woerkum).