Stadion: Gemeentelijk Sportcomplex Zomergem
Zomergem een verdiende thuiszege
Hendrik De Vriesere
| 0 reacties

In de beginfase waren het de bezoekers die ten aanval trokken met De Moor die stuitte op doelman De Clercq. Na een kwart was Neirynck alleen op doel gaan maar Van De Velde redde met de voet. We hadden een gelijk opgaande wedstrijd met maar kleine kansen langs beide zijden. VV.Zomergem werkte op het middenveld zeer hard Haerens bediende Crispyn maar terug bracht Van De Velde redding. Dit resulteerde dat de thuisploeg in het eerste halfuur het gevaarlijkst waren, maar niet konden afwerken. Bij Melsen was er maar één speler gevaarlijk in de aanval (Caluwe), kreeg twee kansen in twee minuten maar Styn De Clercq hield zijn ploeg overeind zoudat de ruststand 0-0 bleef.

Na de koffie het zelfde spelbeeld, toen Zomergem nog eens kwam opzetten op zoek naar de openingstreffer via Neirynck. "Maar zijn bal ging nipt over". Heen en terug spel op het middenveld, in de 57' een vrije open kans voor Caluwe(Melsen),die een voorzet van Van Heirzeele kreeg maar trapte het leder over het doelkader. Toen kregen we tal van wissels bij Zomergem die op zoek waren naar de winninggoal met behulp van de supporters. De net ingevallen Lataire kreeg in de 65' een kans maar besloot over. De thuisploeg drukte Melsen op hun eigen helft, en met een goed resultaat. Verdonck ging in de 72' met gans de defentie op wandel, kreeg een vrije doelkans maar met behulp van de rug van Steyaert werd de bal van richting veranderd (own-goal) 1-0. Twee minuten later Crispyn speelde de ander vleugel aan, en bereikte invaller Van Durme deze zette voor in de zestien en en attente kapitien De Clercq bracht Zomergem op roze 2-0. In het laatste kwartier nog enkele wissels langs beide kanten, maar er gebeurden niets meer. Wel op het einde van deze partij waar Van Heirzeele, Lataire op een brutale wijze onder uithaalde en meteen rood kreeg , Melsen met tien man verder. Daarna werd medegedeeld dat Lataire naar het ziekenhuis werd afgevoerd ( misschien kwetsuur aan de knie), en dit net voor de winterstop, we hopen dat de blonde er terug bij zal zijn na nieuwjaar. "De meeste kansen en een verdiende zege voor Zomergem , eindstand 2-0.