Lovendegem
Destelbergen
Datum: 04/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 6
Lovendegem vergeet te scoren en Destelbergen juicht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem vergeet te scoren en Destelbergen juicht
Foto: © SC

Een wedstrijd waarin beide ploegen lieten zien dat er wel degelijk mooi voetbal kan gespeeld worden in tweede provinciale. De thuisploeg werd niet beloond voor het geleverde spel en blijft onderaan het klassement hangen.

Al in het eerste kwartier bleek duidelijk dat beide ploegen verzorgd voetbal op de mat wilden brengen. Op het kwartier kon Martens vrij inkoppen bij een hoekschop maar besloot naast. Aan de overzijde legde Van Audenaerde een voorzet van Feys terug op Gansbeke maar die miste de goede richting. Rond de twintigste minuut regende het kansen. De Paepe had heel wat moeite met een volley na een hoekschop. Kesikbas ging alleen af op Oosterlinck maar de bal werd in hoekschop gedevieerd. Daaropvolgend legde Van Audenaerde een vrij trap klaar voor Feys. De Paepe kwam gepast tussenbeide. Kesikbas besloot na een paar haakbewegingen net naast. Twee minuten later ging een bal van Kesikbas in de kluts naar Bouchaala die de onderkant van de deklat trof. Aan het halfuur ging Oosterlinck goed plat op een schot van Bouchaala. Een paar minuten later moest de bezoekende goalie met een goeie reflex uitpakken om een kopbal van Diop onschadelijk te maken. Het was dan ook een beetje verrassend dat Destelbergen net voor de rust op voorsprong kwam. Feys draaide een vrije trap over de muur onder de lat en De Paepe was kansloos.

In de tweede helft drukte Lovendegem de bezoekers achteruit maar scoren bleek te moeilijk. Al na enkele minuten moest Oosterlinck plat na een doorbraak van Martens. Kort nadien was Sarpong te verrast om een voorzet te beroeren. Bij een hoekschop dwong Baeten doelman Oosterlinck tot een goede parade. Degrande en Sarpong zagen schoten rakelings naast het doel gaan. Na een half uur viel ook Lovendegem stil en kabbelde de match naar zijn einde.

Volgende week trekt Lovendegem naar Sparta Ursel.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Dolleslaegers, Degrande (77’ Verbelen), Kesikbas, Vanoverschelde (46’ Den Dooven), Bouchaala (46’ Baeten), Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong.

FC Destelbergen: Oosterlinck, Van Middelen, T. Bontinck, Gansbeke, Dhont, Neirynck, Van Hecke (61’ Henderick), Grobet (90’ De Meester), Feys (83’ B. Bontinck), Van Audenaerde, Helin.

Doelpunt: 42’ Feys 0-1

Geel: Van Audenaerde