FC Lebbeke
Aalter Eendracht
Datum: 12/11/2006 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Lebbeke krijgt een mep van Aalter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeke krijgt een mep van Aalter
Foto: © SC

    
De Lebbeekse aanvalskracht was onthoofd nog voor de wedstrijd begon. Jens Verroken kwetste zich bij de opwarming en dat liet zich gevoelen. Eendracht Alter maakte dankbaar gebruik van het gebrek aan scorend vermogen bij de thuisploeg. En … wie niet scoort kan niet winnen!
 
Van bij de start trok Rapide vooruit en Aalter trok een dubbele gordel op. Jeff De Visscher trapte een hoekschop van Preben De Leeuw op Davy Baudewijn. Lendert Putteman knalde een metertje over. Wesley Roman viseerde een afgeweken voorzet in de wolken. Davy Baudewijn was attent op een poging van Tim Vierbergen. Steff De Visscher vond Lendert Putteman maar die besloot over. Wesley Roman kopte een voorzet van Bart Poppe in de handen van Glenn Baert. Rapide bleef drukken maar vond te vaak teveel benen in de weg. Net voor het halfuur kreeg Kevin Trienpont van dichtbij een reuzekans op een voorzet van Tim Vierbergen. Davy Baudewijn lag in de weg en Steff De Visscher knalde de rebound op een verdedigend been. Aan de overzijde kopte Pascal Smessaert een hoekschop in de voeten van Frederik Arnauw. Steven Vereeken kon onheil voorkomen. De bezoekende goalie ging goed plat op een loeier van Steff De Visscher. Na Lebbeeks balverlies op het middenveld ging Bart Poppe over rechts aan de haal. Met een loepzuivere voorzet bereikte hij de vrijstaande Hannes Sneppe en die liet de kans niet liggen(39’ 0-1). Rapide was even van slag en Jeff De Visscher moest een scherpe voorzet van Steven De Croock van de lijn halen. Wim Gilis schilderde de hoekschop voorbij de kleine backlijn op het hoofd van de ongedekte Wesley Roman. De Aalterse spits kopte onhoudbaar binnen (43’ 0-2).
Rapide trok na de rust onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer en Preben De Leeuw krulde het leder een metertje naast. Eendracht Aalter groeide en Glenn Baert had een karpersprong nodig op een kopbal van Wesley Roman. Toen Steven De Croock van op zo’n 20 meter de bal in de winkelhaak krulde konden de boeken dicht (59’ 0-3). Niets lukte voor de thuisploeg. Davy Baudewijn had een supersave in huis op een knal van Preben De Leeuw. Jeff De Visscher katapulteerde een aflegger van Kevin Trienpont nipt naast. Dimitri Van de Veire veegde een kopbal van Steven Vereeken van de lijn. Kevin Trienpont trapte de rebound voorlangs. Aalter maakte dankbaar gebruik van de ruimte en Glenn Baert moest zich tonen op een vrije trap van Steven De Croock en een schot van Niels Lippens. Kort voor affluiten werd het bijna 0-4. Niels Lippens liet echter voor open doel een voorzet van Bart Poppe onder de voet doorglippen.
 
Voor Rapide Lebbeke een wedstrijd om snel te vergeten en voor Eendracht Aalter een opsteker en meteen een sprong vooruit. Zondag aanstaande moeten beide ploegen de wei in tegen het Rode Lantaarnduo. Rapide Lebbeke gaat op bezoek bij Lovendegem en Aalter is gastheer voor FC Kerksken.
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst (55’ Kevin Scheerlinckx), Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Bart Verhulst (46’ Sven Mergan), Dimitri Dhondt (74’ Joeri Van Hoeck), Tim Vierbergen, Steff De Visscher, Lendert Putteman, Preben De Leeuw, Kevin Trienpont. Res. Yannick Sen
 
Eendracht Aalter
Davy Baudewijn, Dimitri Van de Veire, Peter De Poorter, Pascal Smessaert, Wim Gilis, Hannes Sneppe, Frederik Arnauw, Tim Motyka (86’ Birger De Smet), Steven De Croock, Wesley Roman (78’ Niels Lippens), Bart Poppe (87’ Dany Lankriet). Res. Marijn Delaere
 
Doelpunten: 0-1 Hannes Sneppe (39’), 0-2 Wesley Roman (43’), 0-3 Steven De Croock (59’)
Gele kaarten: 78’ Joeri Van Hoeck