FC Lebbeke
Ursel
Datum: 17/12/2006 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Dolle minuten kleuren R. Lebbeke - Ursel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Dolle minuten kleuren R. Lebbeke - Ursel
Foto: © SC

Na een wedstrijd met meer dan 2 gezichten is Rapide Lebbeke er in geslaagd een quasi uitzichtloze situatie binnen een tijdsbestek van amper 9 minuten volledig om te bouwen. Sparta Ursel was al vrij vroeg tot 10 herleid en dat brak uiteindelijk zuur op.
 
Rapide schoot het snelst uit de startblokken maar Jens Verroken geraakte niet voorbij Benedict Florijn. Aan de overzijde was Glenn Baert bij de pinken om de doorgebroken Jeffrey Van Rie af te stoppen. Toen Lendert Putteman diep werd gestuurd ging Dieter Coens, als laatste verdediger op dat moment, in de fout en mocht zich gaan douchen (6’). Ursel herschikte en opteerde voor de counter. Rapide drukte het gaspedaal in en Steff De Visscher knalde een aflegger van Lendert Putteman rakelings over. Dimitri Dhondt was centimeters te klein op een voorzetschot van Preben De Leeuw. Lendert Putteman schoof een terugkaatser nipt naast. Even over het kwartier staken de bezoekers voor het eerst de neus aan het venster. Davy Versichel kopte een vrije trap van Kurt Van Torre over. Benedict Florijn lag in de weg op een schot van Lendert Putteman.
Consternatie bij de thuisploeg toen iedereen, doelman Glenn Baert incluis, zich verkeek op een verre vrijschop van Kurt Van Torre (25’ 0-1). Rapide was aangeslagen en vergat plots te voetballen, al waren er nog kansen voor Jens Verroken en Steff De Visscher. In het zicht van de rust was Benedict Florijn attent op een fraai schot van Jens Verroken.
 
De rust had blijkbaar goed gedaan bij de gastheren en Tim Vierbergen spurtte zijn lijn af. Aan de eerste paal knalde Lendert Putteman de voorzet nipt naast. Rapide kreeg dan een nieuwe opdoffer te verwerken. Jeff De Visscher hing iets te nadrukkelijk aan Joeri Dobbelaere bij een vrije trap en de bal ging op de stip. Kurt Van Torre trapte zijn 8ste van het seizoen onhoudbaar in de hoek (51’ 0-2). Guy Vermoesen bleef erop hameren om het spel breed te houden en Kevin Trienpont had de boodschap goed begrepen. De linkerspits schilderde het leder op het hoofd van Dimitri Dhondt (58’ 1-2). Tim Vierbergen dolde met Pieter Bral maar zijn vlijmscherpe voorzet werd door iedereen gemist. Even later ging Tim opnieuw aan de haal en opportunist Lendert Putteman kopte de gelijkmaker op het bord (62’ 2-2). Ursel was nu helemaal van slag en plooide. Preben De Leeuw schilderde een vrije trap op het hoofd van Dimitri Dhondt (64’ 3-2). De bezoekers waren nu helemaal het Noorden kwijt en toen Tim Vierbergen met een magistrale doorsteekpas Jens Verroken bereikte konden de boeken toe (67’ 4-2).
Tim Vierbergen wou ook zijn graantje meepikken maar besloot voorlangs. Kevin Trienpont katapulteerde een voorzet van Dimitri Dhondt nipt naast. Het slotoffensief was nog voor de bezoekers maar Glenn Baert had een goede save in huis op een knal van Kurt Van Torre en een vrijschop van Joeri Dobbelaere. Tussenin keerde Steff De Visscher een schot van Jeffrey Van Rie van de lijn.
 
Na de winterstop trekt Rapide naar Eine (zondag 7 januari om 14u30). Ursel is gastheer voor Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst, Dimitri Dhondt (81’ Sven Mergan), Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman (74’ Bart Verhulst), Jens Verroken, Steff De Visscher, Kevin Trienpont (85’ Koen Baetens). Res. Yannick Sen,
 
Ursel: Benedict Florijn, Davy Versichel, Dieter Coens, Vincent De Waele, Pieter Bral, Kevin De Grande, Kurt Van Torre, Jeffrey Van Rie, Joeri Dobbelaere, Chris Sabbe (71’ Wouter De Muynck), Patrick Schittekat. Res. Robrecht De Vlieger, Nick Pauwels, Leander Maenhout
 
Doelpunten: 25’ & 51’ Kurt Van Torre 0-1 en 0-2; 58’ Dimitri Dhondt 1-2, 62’ Lendert Putteman 2-2, 64’ Dimitri Dhondt 3-2, 67’ Jens Verroken 4-2
 
Rode kaart 6’D. Coens
 
Gele kaarten 20’ L. Putteman, 51’ J. De Visscher, 53’ J. Verroken & K. Trienpont, 75’ S. De Visscher