Kerksken
FC Lebbeke
Datum: 18/03/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Willy Michiels Stadion
Kerksken en Lebbeke delen de punten
Kerksken en Lebbeke delen de punten
Foto: © SC

Rapide Lebbeke is er niet in geslaagd de volle buit weg te halen bij Rode Lantaarn FC Kerksken en moest 2 keer een achterstand ophalen. Qua inzet zagen we alleszins een verbetering ten opzichte van vorige week. Het vlotte voetbaltechnische spel bleef echter nog steeds achterwege.
 
De bezoekers trokken onmiddellijk richting doelman Michel Wittenberg en Jens Verroken kopte een voorzet van Tim Vierbergen over. Toen Tim kort nadien opnieuw via de flank uitbrak devieerde Lendert Putteman het leder naast. Zelf trapte Vierbergen een voorzet van Jens Verroken te onbesuisd naast de kruising. Pas op het kwartier stak de thuisploeg even de neus aan het venster. Glenn Baert ging goed plat op een schot van Dean Timmermans. Rapide drukte maar speelde te onzuiver en werd op de counter gepakt. Davy Van Boxstael bracht Thierry De Schepper in schietpositie en die liet de kans niet liggen (21’ 1-0). Enkele minuten later waren de bezoekers bijna uitgeteld maar Glenn Baert kon een missertje van Steven Vereeken nog net onschadelijk maken. Pech voor Rapide rond het halfuur toen Jens Verroken een voorzet van Karel Verhulst op de paal kopte. Bij een nieuwe voorzet van Karel Verhulst aarzelde Verroken te lang en weg was de kans. Even voor de rust claimden de bezoekers een strafschop voor fout op Verroken. De goed gevolgde scheidsrechter Gautier ging hier niet op in en Kerksken counterde heel snel. Glenn Baert kon het schot van Thierry De Schepper onschadelijk maken.
 
Al vroeg in de 2de helft moest Michel Wittenberg een kopbal van Dimitri Dhondt van onder de lat halen. Bij één van de vele Lebbeekse hoekschoppen knalde Jens Verroken de bal onhoudbaar in de verste hoek (51’ 1-1). De bezoekende vreugde was van heel korte duur want op een inzenden van Stijn Serlippens versloeg Steven Vereeken zijn eigen doelman (52’ 2-1). Rapide trok massaal in de aanval. Jens Verroken kon geen goede richting geven aan een voorzet van Bart Verhulst. Een inzenden van Tim Vierbergen werd zowel door Kevin Trienpont als Jens Verroken gemist. Na zwak uitverdedigen op een voorzet van Kevin Trienpont knalde Dimitri Dhondt de verdiende gelijkmaker op het bord (70’ 2-2). Rapide ging op zoek naar de winnende treffer maar Jens Verroken liep zich tot 2 keer toe vast in de backlijn. Michel Wittenberg had nog een goede save in huis op een kopbal van Lendert Putteman.
 
Door dit gelijkspel komt Rapide geen stap vooruit in de rangschikking. Zondag aanstaande trekt de ploeg van Voorzitter Mergan naar Eendracht Aalter dat evenveel punten telt. FC Kerksken van zijn kant is volgend weekend vrij.
 
FC Kerksken: Michel Wittenberg, Bart Van Keymolen, Tom Van Durme, Kristof Vanslembrouck, Thierry De Schepper (85’ Brecht Vermeir), Davy Van Boxstael, Stijn Serlippens, Davy De Vriendt (78’ Meerman), Stijn Podevijn, Ben De Vlieger, Dean Timmermans. Res. Kevin Piro, Christophe Callebaut
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst, Bart Verhulst (70’ Steff De Visscher), Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Dimitri Dhondt, Jens Verroken, Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Koen Baetens, Sven Mergan, Yannick Sen.
 
Doelpunten: 21’ Thierry De Schepper 1-0; 51’ Jens Verroken 1-1; 52’ Steven Vereeken (o.g.) 2-1; 70’ Dimitri Dhondt 2-2
 
Gele kaarten: 37’ Tom Van Durme; 87’ Steven Vereeken