FC Lebbeke
Meetjesland
Datum: 22/04/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Rapide Lebbeke bezorgt Eeklo een kater
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke bezorgt Eeklo een kater
Foto: © SC


Wou Rapide Lebbeke met zekerheid wegblijven van de barrageplaats dan diende het minstens één punt te pakken. Winst zou de mathematische zekerheid opleveren van een verlengd verblijf in 1ste Provinciale. Titelkandidaat Eeklo van zijn kant kon zich ook geen puntenverlies veroorloven, wou het in de running blijven voor de oppergaai.
De bezoekers namen direct het initiatief en Glenn Baert wierp zich onvervaard in de voeten van Steven De Maesschalck (4’). Rond het kwartier ranselde de thuisportier een zwaar schot van dezelfde aanvaller uit zijn doelvlak. Ramazan Yuruk zwiepte het leder richting Marc Minnaert. Gelukkig voor Rapide was Preben De Leeuw er als de kippen bij om onheil te voorkomen. Toen Minnaert door de slecht toeklappende buitenspelval glipte leek het openingsdoelpunt in de maak. Kurt Mertens kreeg de voorzet niet onder controle (25’). Rapide nam het initiatief over en Bart Verhulst gooide een verre inworp tot bij Lendert Putteman, die in de draai nipt naast besloot (33’). Kort nadien viseerde Whalid Dhakouani de wolken. Preben De Leeuw zette Joachim Hebberecht in de wind, bediende Lendert Putteman met een haarscherpe voorzet en Davy Bracke was kansloos (37’ 1-0). Net voor de pauze misrekende Steven Vereeken zich en Marc Minnaert trof de bovenkant van de deklat.
 
In de 2de helft bracht Eeklo topspits Dave Gijsel in en die ging vlot neer bij een geharrewar voor doel. Ronny Tresonie trapte de penalty feilloos binnen (57’ 1-1). Glenn Baert ging gepast in de baan van een schot van Dave Gijsel (70’). Geen 21ste treffer voor Gijsel die niet voorbij het lichaam van Steff De Visscher geraakte (73’). Aan de overzijde trapte Lendert Putteman een vrijschop tot bij Dimitri Dhondt en die bediende Steven Vereeken (73’ 2-1). Eeklo vond geen tegenzet en was bijna knock-out toen Kevin Trienpont staalhard uithaalde. Via het been van Marc Minnaert en de vingertoppen van Davy Bracke ging de knal rakelings over (87’). In blessuretijd viseerde Ronny Tresonie de lat (93’). De pas ingevallen Peter Van Brempt werd diep gestuurd maar kwam een tikje koelbloedigheid te kort om de score nog op te drijven.
 
Voor de laatste competitiewedstrijd trekt Rapide zondag naar Kemzeke. Bij Eeklo werd de bittere pil nog enigszins verzacht toen bleek dat ook Appelterre en Petegem hadden verloren. Eeklo ontvangt zondag Eendracht Aalter.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Dimitri Dhondt, Lendert Putteman (90’ Koen Baetens), Mathias De Visscher, Jens Verroken, Steff De Visscher (80’ Karel Verhulst), Kevin Trienpont (92’ Peter Van Brempt). Res: Yannick Sen
 
KFC Eeklo: Davy Bracke, Frederick Van Boven, Joachim Hebberecht (82’ Jean Miron), Ronny Tresonie, Joren Hebberecht, Steven De Maesschalck (46’ Dave Gijsel), Kurt Mertens, Marc Minnaert, Whalid Dhakouani (70’ David Lootens), Kristof Van de Velde Res: Ruffolo Dinuzzo
 
Doelpunten: 37’ Lendert Putteman 1-0; 57 Ronny Tresonie 1-1 (pen); 73’ Steven Vereeken 2-1
 
Gele kaarten: 60’ Mathias De Visscher; 62’ Jens Verroken