Speeldag: Speeldag 1
Lovendegem zwaar onderuit tegen Vrasene
Gentil Dossche
| 0 reacties

Na een onkennelijke tweede helft ging KSK Lovendegem zeer zwaar de boot in tegen titelkandidaat KFC Vrasene dat blijkbaar een halve ploeg heeft met scorend vermogen.

De thuisploeg begon nochtans sterk aan de match. Na amper twee minuten stuurde Carl Vandenbussche Thomas Moerman diep en die leverde een voorzet op maat af. Souheil Baatout wipte de bal met een stiftertje over doelman Branny Deck. Na een tiental minuten dreigde Vrasene voor het eerst. Even over het kwartier was het bijna 2-0 maar Carlo Camilleri trof de binnenkant van de paal. Lovendegem kwam stilaan onder druk te staan en had de lange bal nodig om weg te komen. Nadat een corner ontzet was door de thuisploeg, kon Lenny Janssens profiteren van slecht terugspelen van de plaatselijke verdediging. De thuisverdediging dacht onterecht aan buitenspel, ook al omdat de lijnrechter vlagde. Lenny lobde eerst Peter De Paepe en kon dan binnenwerken. De bordjes bleven echter niet lang gelijk. Branny Deck verkeek zich op een mislukte flankvoorzet van Walid Dhakouani. Volgens de lijnrechter pakte Deck de bal achter de lijn. Lovendegem kon met een voorsprong gaan rusten na een hoogst genietbare eerste helft.

De tweede helft was amper op gang getrapt of met een ingestudeerd nummertje kon Tim Van Elst voorzetten aan Christof De Breucker. Meteen stond de gelijkmaker op het bord. Lovendegem trachtte de bakens nog te verzetten maar kreeg een fusillade aan counters te slikken. Toen Andy Janssens rond het uur van op een goede twintig meter vol uithaalde in de winkelhaak zakte Lovendegem in elkaar. Andy Janssens stuurde Kenny Raaymakers alleen voor doel. Die legde op zijn beurt de bal nog af tot bij Tim Van Elst, en zo stond het 2-4. Peter De Paepe pakte Kenny Raaymakers in het penaltygebied. Rood voor De Paepe en Walid Dhakouani moest plaats maken voor Cedric Van Heule. De doelman had geen kans op de strafschop van Kenny Raaymakers. Enkele minuten later haalde diezelfde Raaymakers uit op doel met een schot in de draai. Cedric Van Heule kon er nog met de vingertoppen bij, maar Christof De Breucker stond klaar en tekende voor zijn tweede van de avond. Op de counter verstuurde Glenn Maes een lange bal naar Kenny Raaymakers die de eindstand binnenknalde. Voor Lovendegem noteerden we nog een gekraakt schot van Carlo Camilleri en een sterk schot van Steven Neirynck. Dit kon echter geen zoden aan de overstroomde dijk brengen.
Na vandaag, na een mogelijk nog dramatischer start dan vorig jaar, kunnen we alleen voorzichtig stellen dat we nog niet aan de nieuwe patatjes zijn... zéér voorzichtig gesteld.
Rode kaart: 67’ De Paepe

Doelpunten: 2' Baatout 1-0; 35' L. Janssens 1-1; 37' Dhakouani 2-1; 47' De Breucker 2-2; 61' A. Janssens 2-3; 66' Van Elst 2-4; 67' Raaymakers 2-5; 72’ De Breucker 2-6; 81' Raaymakers 2-7
Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Dhont, Moerman, Vandenbussche, Dhakouani (67’ Van Heule), Baatout, Camilleri
Vrasene: Deck, Maes, Yuruk, Penneman, L. Janssens, A. Janssens, Van Elst, Raaymakers, Everaert (75' Verbeke), De Breucker, De Rijck (82' Brokken)