Speeldag: Speeldag 11
Eerste thuiswinst voor Lovendegem
Gentil Dossche

Net voor de match vertrok Sint-Maarten in een voertuig dat niet echt op een witte schimmel leek maar op 11 november pakt KSK verdiend de eerste thuiszege van het seizoen. Over de invloed van de goedheiligman kan gediscussieerd worden, maar niet over het resultaat.
Lovendegem trok resoluut in de aanval. Al na 7 minuten kreeg Moerman een kans maar die werd in hoekschop gewerkt. Een kopbal van Wesley Van Audenaerde na hoekschop moest van de lijn geveegd worden. Na 12 minuten gaf Dhakouani een gevaarlijke voorzet af die door Steurbaut in paniek werd weggewerkt. Diezelfde Steurbaut dacht vier minuten later even voor Sint-Maarten te spelen door een gevaarlijke voorzet van Neirynck bijna in eigen doel te werken. Niet dat Lebeke-Aalst niks terug deed. Na een kwartier trapte Janssens net naast en een minuutje later brak Versypt uit en gaf een gevaarlijke voorzet af waar Mounir Chaaban naast ging. Lebeke-Aalst claimde in de 26e minuut een penalty na een duel van Sucaet met Mounir Chaaban. De scheidsrechter bedacht de Lebeke-aanvaller met een gele kaart voor een schwalbe. Na 39 minuten kreeg Lovendegem wat het verdiende. Een vrije trap kwam tot bij Carl VandenBussche die zichzelf de nodige ruimte creëerde en de bal vanop 25 meter over doelman Baert lobde.
Wie te lang aan de koffie zat, miste na 47 minuten het beslissende moment in de match. Na een collectieve aanval bediende Camilleri Van Audenaerde die Baert overhoeks versloeg. Lebeke dreigde nog even met een schot van De Gieter net over en Janssens kreeg in de 57e minuut een open kopkans maar besloot naast. Kort na het uur was de wedstrijd gespeeld. Van Audenaerde kopte een vrijschop tegen de lat, kreeg de rebound terug van Moerman en bracht zijn 2de van de namiddag op het bord. De match verzandde stilaan. Voor Lovendegem hoefde het allemaal zo niet meer en Lebeke-Aalst bleek onmachtig om de thuisverdediging echt te bedreigen. Het waren vooral slordigheden die beletten dat Lovendegem de score nog meer opdreef. Na zwak uitverdedigen gaf de ongehinderde Camilleri doelman Baert voor de vierde keer het nakijken.
Volgende week trekt Lovendegem naar leider Petegem. Lebeke-Aalst ontvangt Vrasene.
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman, VandenBussche, Dhakouani, Martens, Camilleri, Sucaet.
SK Lebeke-Aalst: Baert, Guldemont, Steurbaut (77' Van Berlamont), Janssens, Reybrouck, De Zutter, Versypt, Chaaban Mounir (66' Batunakandja), Chaaban Redouan, De Gieter ('69 Nevejans), Van Hooimissen.
Doelpunten: 39’ VandenBussche 1-0; 47’ & 63’ Van Audenaerde 2-0 en 3-0; 87’ Camilleri 4-0