Stadion: KFC Sparta Petegem
Lovendegem kan Petegem niet afstoppen
Gentil Dossche

Hoewel de uitslag erger doet vermoeden is Lovendegem niet afgegaan zoals vorig jaar. Belangrijkste minpunten zijn het uitvallen van Camilleri en opnieuw een rode kaart, ditmaal een onbegrijpelijke voor Steven Neirynck. Bij Petegem geen Van Oost en bij Lovendegem nog steeds geen Baatout.
De match begon met wat kleine kansjes over en weer. Op de 15e minuut werkte Van Rie een flankvoorzet aan de tweede paal voorbij De Paepe in doel. Na 25 minuten zag Lovendegem Camilleri uitvallen met een spierblessure en Kalkan viel in. Petegem liep geregeld in de buitenspelval maar na 35 minuten volleerde De Cooremeter nog eens net naast. Van Audenaerde poogde hetzelfde maar zag zijn bal in hoekschop gedevieerd. De hoekschop eindigde in een scrimmage voor doel die van de lijn werd geveegd. In diezelfde fase pakte Dhakouani geel. Ook Neirynck pakte geel na vijf minuten. Het zou geel-blauw zuur opbreken. Diezelfde Neirynck moest na 37 minuten een dreigende voorzet naastkoppen. In de 44e minuut moest De Paepe de bal uit het kruis houden na een vrije trap van Van Rie. De match werd vrij bits. Bij heel wat overtredingen kwam het tot betwistingen en toen Neirynck en Vaal net voor de rust in duel gingen kreeg Neirynck een tweede geel onder de neus. KSK mocht de tweede helft met 10 verder.
Al vroeg na de rust was er nog eens dreiging van Lovendegem toen De Cooremeter onder een hoekschop doorging maar het kansje kon niet afgewerkt worden. Na 54 minuten bewees Petegem het geluk van een leidersploeg te hebben. Een voorzet van de flank week licht af op Sucaet waardoor de bal naar de tweede paal over De Paepe draaide en Verschuere moest maar binnenlopen. Na een uur knalde De Cooremeter een vrije trap recht op De Paepe. Aan de overzijde werd Moerman in het straatje gestuurd en kwam alleen voor Deman maar knalde op de Petegem-doelman. Een uitgelezen kans om terug in de match te komen ging verloren. Voor Petegem hoefde het niet en KSK bleek onvermogend om vooraan nog te dreigen. Lovendegem hanteerde regelmatig de buitenspelval maar na 80 minuten kon Verschuere die toch eens omzeilen en de 3-0 aantekenen. In de allerlaatste seconden gingen er drie Petegemspelers door de buitenspelval en Coddens kon de eindscore binnentrappen.
Volgende week is er dé derby voor Lovendegem tegen KFAC Waarschoot. Die match wordt wel op zaterdag gespeeld om 20u00.
Petegem: Deman, Val ('75: Heymans), De Maertelaere, Colpaert, Bollé, De Rho, De Cooremeter, Welvaert, Craeyeveld ('64: Desmet), Verschuere, Van Rie ('84: Coddens).
Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, Dhont, Moerman, VandenBussche, Dhakouani, Martens, Sucaet, Camilleri ('25: Kalkan).