St.-Gillis-Waas
Lovendegem
Datum: 09/09/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Lovendegem wint bij Sint-Gillis-Waas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem wint bij Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC


Na een sterke controlerende tweede helft haalt Lovendegem een logische zege op Sint-Gillis-Waas. Bij Lovendegem moest Bram De Baets vervangen worden en kwam Bjorn Sucaet op de rechtsback en speelde, samen met de verdediging, een bijna perfecte match. 
Het was al in de vierde minuut dat Sint-Gillis-Waas een misverstand in de Lovendegem-verdediging net niet afstrafte. Aan de overzijde kon Baatout een minuutje later niet afwerken. En na 14 minuten dwong Camilleri doelman De Graeve met een geplaatst schot tot een parade. Het duurde dan tot het halfuur vooraleer beide ploegen nog eens dreigden. Eerst moest De Paepe een schot van De Ly uit doel halen. De daaropvolgende hoekschop werd niet ver genoeg weggehaald en het schot dat daarop volgde ging net over. Na 39 minuten liet Carlo Camilleri nog eens een pareltje optekenen. Van aan de backline haalde hij los uit de slof uit en de bal verdween in de winkelhaak. Sint-Gillis-Waas reageerde nog met een kopbal net over en aan de overzijde knalde Vandenbussche nog twee keer op doel. Ook Baatout kwam net een voetje tekort om een mooie kans te verzilveren.
De tweede helft begon met een schotje van De Maeyer dat geen problemen opleverde voor De Paepe. Christophe Dhont stuurde Thomas Moerman diep en die bracht het leder voor doel waar Baatout zijn bal eerst gestuit zag door De Grave maar in de rebound kon afwerken. Sint-Gillis-trainer Buyens reageerde met een dubbele wissel. De Sloover en De Geter werden vervangen door Kiwabonga en Baetens maar veel leverde dat niet op. Er kwam druk en veel middenveldspel maar kansen kwamen er pas een tiental minuten voor het einde. In de 77e minuut knalde De Vos een vrijschop tegen de lat. Twee minuten later stuitte Verstraeten op De Paepe. Bij Lovendegem werden Dhakouani en Camilleri vervangen door Bouchaala en Martens. De Paepe (tijdwinnen) en Thomas Moerman (schwalbe?) kregen geel. De druk van Sint-Gillis-Waas was onvoldoende om de Lovendegem-verdediging echt in de problemen te brengen. Lovendegem kon dus winnend het terrein verlaten. 
Sint-Gillis-Waas: Johan De Grave, Bart De Koning, Kris Van Beveren, Willem Massoels, Birger De Geter ('55: Bruno Baetens), Hendrik De Maeyer, Olivier Schelfhaut, Kim Verstraten, James De Ly, Riekie De Sloover ('55: Manu Kiwabonga), Guy De Vos. 
Lovendegem: Peter De Paepe, Joerie Plaetevoet, Wesley Van Audenaerde, Steven Neirynck, Christoph Dhont, Thomas Moerman, Carl Vandenbussche, Walid Dhakouani ('76: Abdallah Bouchaala), Souheil Baatout, Bjorn Sucaet, Carlo Camilleri ('88: Birgen Martens). 
Volgende wedstrijd voor Lovendegem is komende zondag om 15.00 tegen Jong Lede op het Gemeentelijk Sportcomplex.