Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden geeft riante voorsprong bijna weg
Gentil Dossche

Halfweg de eerste periode keek Bellem tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Toch moest Terjoden zich nog reppen om de drie punten thuis te houden.

De eerste helft was helemaal voor de thuisploeg. Bellem kwam niet in het stuk voor en kon slechts twee hoekschoppen zonder gevaar afdwingen. Bij Terjoden-Welle had Yves Bellon in zowat alle aanvallen een voet. De assistkoning deed zijn naam alle eer aan. Al na vier minuten schilderde hij een voorzet op het hoofd van Werner Martens en die knikte mooi binnen. Halfweg de eerste helft deed hij dat nogmaals over. Dit keer knikte Yannick De Rouck de bal voorbij de bezoekende doelman. Tussendoor lieten Gregory De Mol en twee keer Martens de kansen liggen om de score op te drijven. Van op de stip schroefde Yves Bellon de stand op. Op het halfuur draaide Bellon een vrije trap net naast.

Na de koffie mocht Steven Feys op wandel trekken. Oog in oog met Thierry De Jonge miste de aanvaller van Bellem. Op het uur kon Brecht Devriese de bezoekende eer redden. Slechts twee minutenlater diepte Wouter Schouppe de score opnieuw uit. Toen Wouter Foket van op de stip de achterstand milderde kwam de spanning terug. Thomas Moerman vlamde de aansluitingstreffer binnen en Terjoden was terug wakker. In de slotfase moest De Jonge zelfs de meubelen redden op een kans van Moerman.

Volgende week maakt SKTW de verplaatsing naar Evergem Center. Opgelet aftrap pas om 15u.

SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Glenn Van Den Branden, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Wouter Schouppe (70’ Jean Ahorukomeye), Gregory De Mol (73’ Tom De Smaele), Tom De Swaef (86’ Frederik De Winne), Werner Martens, Yannick De Rouck. Res: Jens Spitael

SK Bellem: Olivier Brondeel, Jasper Lootens, Pieter Bral, Steven Van Hee (46’ Wouter D’Hoedt), Steven Feys, Daan Boydens, Thomas Moerman, Brecht Devriese, Willem Van Nevel (46’ Stijn Mouton), Wouter Foket, Sander Dombrecht (78’ Gunther Steyaert).

Doelpunten: 4’ Martens 1-0; 22’ De Rouck 2-0; 25’ Bellon 3-0; 60’ Devriese 3-1; 62’ Schouppe 4-1; 69’ Foket 4-2; 79’ Moerman 4-3

Gele kaarten:  Dombrecht, Lootens, Martens