St.-Gillis-Waas
Voorde SV
Datum: 04/01/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Voorde kan Sint-Gillis-Waas niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde kan Sint-Gillis-Waas niet afstoppen
Foto: © SC

De inhaalwedstrijd van de 13de speeldag was eigenlijk een herhaling van wat in de sneeuw was verdwenen. Slechts even kon Voorde dromen van een kleine stunt maar toen was het over en uit.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar via Leirens en Van der Beck maar telkens stond Renier in de weg. Toen De Jonge zich verslikte was James De Ly er als de kippen bij om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Voorde reageerde met een knal van Verspeten en een kopbal van Van Herreweghe. De Jonge hield zijn ploeg in de running nadat Van Osselaer alleen voor hem opdaagde. Net voor de koffie trapte Leirens de niet te missen gelijkmaker toch nog naast.
 
Direct na de rust kopte De Ly nipt naast. Een knappe volley van Evrard bracht de bezoekers op gelijke hoogte. De wedstrijd viel even stil tot een kwartier voor tijd. Van Osselaer vond het hoofd van De Ly aan de tweede paal en die miste niet. Kort voor affluiten viel het definitieve verdict toen De Ly een counter perfect afrondde.
 
Met deze overwinning loopt Sint-Gillis-Waas meteen vijf punten uit op Jong Lede. Voor SV Voorde blijft het knokken in de kelder van de rangschikking.
 
Sint-Gillis-Waas: Renier, Van Rumst, Baetens, Stoclet, De Maeyer, De Vos (71’ Verbeke), Verstraeten, De Ly (87’ Van Spitael), Varewijck, De Cock, Van Osselaer.
 
SV Voorde: De Jonge, Van Damme, Van Hecke, Verhoeven, Delbecque, Leirens, Evrard, Verspeten, Van Herreweghe, Van der Beck, Stevens (79’ Borremans).
 
Doelpunten: 12’ De Ly 1-0; 52’ Evrard 1-1; 75’ en 86’ De Ly 2-1 en 3-1
 
Gele kaarten: Delbecque, De Maeyer, Van der Beck, Stoclet.