Terjoden-Welle
Meetjesland
Datum: 04/01/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden stuurt Eeklo puntenloos huiswaarts
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden stuurt Eeklo puntenloos huiswaarts
Foto: © SC

De bezoekers dachten ongetwijfeld aan die verrekte sneeuw op 23 november toen hun ploeg met 1-4 aan de leiding stond. Op de bevroren ondergrond van vandaag bleef de thuisploeg het beste overeind.

De bezoekers kregen het eerste woord met een schot van Jan Engels op doelman Jens Spittael. Nadien trok Terjoden-Welle het laken naar zich toe. Op een beenhard veld versierde de thuisploeg de betere kansen. Yannick De Rouck kopte twee keer te zwak op Bjorn Van Avermaet. Even voorbij het halfuur was het toch raak. Na een slechte terugspeelbal reageerde De Rouck het snelst en kogelde de bal tegen de netten. Kort voor de pauze bediende De Rouck Tom De Smaele. Met een gelukje bleef deze in balbezit en legde het leder koel in de rechter benedenhoek.
 
Na de rust ging Eeklo op zoek naar de aansluitingstreffer. Jochen De Palmenaer en Engels raakten niet voorbij Spittael. Aan de overkant kreeg De Smaele vrije doorgang. Hij omspeelde de doelman maar de hoek was te schuin om af te werken. Terjoden-Welle hield stand en klimt in de rangschikking naar de vijfde plaats.
 
SK Terjoden-Welle: Jens Spittael, Gerdi De Meester, Glenn Van Den Branden, Yves Bellon (73’ Wouter Schouppe), Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (83’ Jelle De Roeck), Gregory De Mol (87’ Niels Moock), Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Glenn De Backer
 
KFC Eeklo: Bjorn Van Avermaet, Kurt De Decker, Frederick Van Boven, Willem Bulens, Joren Hebberecht, Jan Engels, Steven De Croock (88’ Jean Miron), Marc Minnaert, Kim Reybrouck (69’ Kristof Van De Velde), Michael Jacquemain (60’ Kjell De Cock), Jochen De Palmenaer. Res: Glenn Moeraert
 
Doelpunten: 33’ Yannick De Rouck 1-0; 43’ Tom De Smaele 2-0