Kruibeke J.Vl.
Maldegem
Datum: 15/02/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke kan Maldegem van zich afhouden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke kan Maldegem van zich afhouden
Foto: © SC

Met een sterke collectieve prestatie heeft Kruibeke terug aangeknoopt met de overwinning. Voor Maldegem, dat lang weerstand bood, zal operatie zekerheid nog even moeten wachten. Door het verlies van Terjoden en Lede klimt Kruibeke naar de 2de plaats.

Enigszins behoudend gestart, met enkel Lander De Zutter in de spits, zorgde Maldegem toch voor het eerste gevaar. Jurgen De Maayer was bij de pinken op een verre knal van De Zutter (8’). Olivier De Vlieger kon onvoldoende profiteren van een misverstand in de bezoekende defensie. Zijn schot verdween naast de lege muit (13’). Johan Segers vlamde een aflegger van De Vlieger over (23’). De thuisportier moest een vrije trap van Arne De Smet met de vuist onschadelijk maken (27’). De Vlieger glipte knap door de buitenspelval en Gregory Polen ging in de fout. Bal op de stip en Pieter Van de Manacker er achter. Met een mooie kattensprong hield de bezoekende portier zijn netten schoon (32’). Ward Vertonghen ontdeed zich van Miguel Wille en knalde staalhard in het dak van de goal (37’). Jong Vlaanderen ging door op zijn elan en Tim Vierbergen trok alleen af op doel. Gerdi Volckaert haalde hem foutief onderuit op de rand van de rechthoek en ontsnapte aan rood (38’). Net voor de pauze was doelman Polen attent op een schot in de draai van De Vlieger.
 
Ook na de rust bleef Kruibeke het hoge woord voeren. Polen moest plat op een kopbal van Davy Van Moortel na hoekschop (49’). Maldegem reageerde maar De Maayer had een sublieme save in huis op een kanonbal van Jeroen Calsyn (58’). Johan Segers haalde de achterlijn, zocht en vond het hoofd van Mario Verbraeken en de bezoekers op de knieën (61’). Even viel de concentratie weg bij de thuisploeg en de vrijgelaten Tim Feys knalde voorlangs (64’). De thuisportier kon een schot van De Zutter keren na hoekschop. Van de Manacker haalde de rebound van de lijn (67’). Diego Van Malderen ontvluchtte uitblinker Michiel Noeninckx maar geraakte niet voorbij de beresterke Jurgen De Maayer (83’). In de slotminuten viseerde Feys de winkelhaak en opnieuw had de thuisgoalie een karpersprong in huis.
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (78’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye (86’ Bjorn Mallentjer), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger, Johan Segers (75’ Didier Lenjou), Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
KSK Maldegem: Gregory Polen, Sven De Rycke, Sam Van Moorhem, Miguel Wille (61’ Tim Feys), Sander Cools, Arne De Smet, Lander De Zutter, Jeroen Calsyn, Philip Van Eeghem, Diego Van Malderen, Gerdi Volckaert. Res: Jeffrey De Vlieger, Ruben Damme, Kenneth Speeckaert.
 
Doelpunten: 37’ Vertonghen 1-0; 61’ Verbraeken 2-0
 
Geel: 38’ Volckaert; 62’ Van Malderen; 71’ De Smet; 85’ Verbraeken. Rood: 80’ Van Eeghem