Lovendegem
Appelterre-Eichem
Datum: 15/02/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Lovendegem succesvol tegen Appelterre
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem succesvol tegen Appelterre
Foto: © SC

Een opportunistische en wilskrachtige Lovendegem houdt drie belangrijke punten aan huis tegen een voetballend Appelterre dat de kansen liet liggen.

Het was Appelterre dat het eerst kon dreigen. Schiettecatte werd diep gestuurd maar besloot net naast en Cardoen mikte een voorzet van Moulaert over. De tabaksplanters probeerden Lovendegem onder druk te houden maar kregen een koude douche. De Zutter kopte een voorzet van Degrande tot bij Lootens en Hélin had geen verhaal. Even later hield de bezoekende goalie zijn ploeg in de wedstrijd op pogingen van Lootens en Bouchaala. Kort voor de rust was alles te herdoen. De Durpel vond het hoofd van Kiekens en de bordjes hingen gelijk.
 
De tweede helft was vol inzet en beweging maar met relatief weinig kansen. In de eerste minuut was Meuleman te laat om een scherpe voorzet in te glijden. Rond het kwartier ging De Paepe gepast plat op een gestrekt schot van Timmermans. Toen Degrande een vrije trap over de muur krulde spatte de bal uiteen op de paal. De alerte Bouchaala kopte de rebound binnen. Enkele minuten later gingen zowel Van De Sompel als Bouchaala naast een scherpe voorzet van Lootens. Appelterre zocht tevergeefs de gelijkmaker. 
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Degrande, VandenBussche (47’ Ramaekers), De Zutter, Bouchaala, Lootens (93’ De Witte), Martens, Henneberth, Sucaet, Sarpong (26’ Van De Sompel).
 
KE Appelterre: Hélin, Standaert, Moulaert, Meuleman, Cardoen, VandenBrande, Schiettecatte, Kiekens, VandenBorre, De Durpel (75’ Louahrani), Timmermans (70’ De Glas).
 
Doelpunten: 19’ Lootens 1-0; 39’ Kiekens 1-1; 66’ Bouchaala 2-1.
 
Geel: De Zutter, Kiekens, Berth