Kemzeke
Jong Lede
Datum: 29/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Kriekepitte
Kemzeke knoopt aan met winst tegen Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke knoopt aan met winst tegen Lede
Foto: © SC

Na 6 nederlagen op rij heeft Kemzeke nog eens mogen juichen. Een vertimmerd Jong Lede werd het kind van de rekening.

De eerste kans van de match was direct raak. Peirsman kopte een hoekschop van De Wilde onhoudbaar binnen. Lede reageerde maar Vleeschouwer kon met de vingertoppen Govaert van de gelijkmaker houden. Verdonck was onvoldoende scherp om een open kans te verzilveren. De thuisportier lag in de weg van De Grauwe en Heuvinck.
 
Kemzeke kwam na de rust goed weg toen De Grauwe de paal viseerde. Met een verre uittrap besliste Vleeschouwer de match. De sluwe De Wilde liftte het leder over de te ver uit zijn doel staande Van den Abbeele. Lede vocht terug en Brantegem verlengde een vrijschop van De Saedelaere in doel. Buedts vergat de bezoekers definitief uit te tellen in de slotfase. In de toegevoegde tijd bracht Silverans nog redding op de lijn.
 
Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, De Wit, Peirsman, Ben Omar, Silverans, Amesian (54’ Laureys), Buedts, De Wilde (82’ Thys), Blommaert, Stoop, Janssens.
 
J. Lede: Van den Abbeele, Heuvinck (76’ Van Caelenberg), Heyndrickx, De Grauwe, D’hondt, De Saedelaere, Uyttenhove, Brantegem, De Thaey, Govaert, Verdonck (61’ Souffriau).
 
Doelpunten: 10’ Peirsman 1-0; 59’ De Wilde 2-0; 74’ Brantegem 2-1.
 
Gele kaarten: Silverans, Verdonck, De Saedelaere.