Meetjesland
Bellem SK
Datum: 27/09/2008 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Bellem wint derby bij Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Bellem wint derby bij Eeklo
Foto: © SC

Leider Eeklo bleek niet bij machte een verlengstuk te breien aan de wedstrijd van vorige week. SK Bellem trok dan ook verdiend aan het langste eind.

Een sterke thuisdoelman kon lange tijd de nul op het bord houden. Bjorn Van Avermaet stopte pogingen van Feys, Moerman en Van Hee met brio. Toen Steven Van Hee de thuisdoelman iets te ver van zijn goal zag staan toverde een knappe lob uit zijn sloffen. Eeklo kwam niet verder dan enkele halve kansjes en speelde erg slordig.
Ook in de 2de helft domineerden de bezoekers met gevaarlijke uitvallen van Moerman, Devriese en Feys. Van Avermaet gaf geen krimp tot net voor affluiten. Thomas Moerman profiteerde maximaal van balverlies bij de thuisploeg en werkte koel af.
 
Volgende week zal Eeklo het anders moeten doen tegen Evergem Center.  Bellem speelt dan thuis tegen Eine.
KFC.Eeklo: Van Avermaet, Hebberecht Joachim, De Decker, Van Boven, Reybrouck (64' Van de Geuchte), Bulens (89' Vyncke), De Palmenaer, Van Hamme (60' Hebberecht Joren), De Cock, De Crook & Engels.
 
SK Bellem: Brondeel, Lootens, Foket, Van Nevel, Mouton, Moerman, Van Hee(87’ D'hoedt), Feys (85’ Van de Voorde, Bral(75’ S’Morgens), Devriese, Van Landeghem

Doelpunten: 33' Van Hee 0-1;
89' Moerman 0-2