Kemzeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 02/04/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Kruibeke geeft Kemzeke een mep in de derby
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke geeft Kemzeke een mep in de derby
Foto: © SC

Het is al zo vaak gezegd dat wie zijn kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt en dit keer was Kemzeke de pineut. Een beresterke De Maayer bleek onklopbaar en zijn teamgenoten werkten af.

Kruibeke zorgde voor het eerste gevaar maar Nick Pieters geraakte niet voorbij Gilles Berckmoes. Aan de overzijde gaf Jurgen De Maayer geen krimp op een knal van Ewout Vertenten. Pieters werd afgeblokt en Vertenten kon een voorzet van Kevin Trienpont niet verlengen. Michael Matthynssens moest lijdzaam toezien hoe De Maayer zijn kanonbal onschadelijk maakte. Geert Van Hoyweghen legde te weinig kracht in zijn poging en Ward Vertonghen kopte nipt naast. De laatste kans in de eerste helft was voor Bram Maes maar opnieuw was De Maayer attent.

De koffie was nog niet verteerd of Maes haalde verschroeiend uit. Tot ontstentenis van het thuispubliek ranselde de bezoekende portier het leder uit zijn doelvlak. Jyrki Franssens miste de goede richting en Vertonghen deed hem dat na. Een nieuwe pegel van Franssens strandde op de klasse van De Maayer. Wat gevreesd werd gebeurde. Steven Vangeneugden kopte eerst op de lat maar knalde de rebound toch binnen. Kemzeke was aangeslagen en ging dan neer toen Jeffrey Saman een vrije trap van Pieters in eigen doel werkte. Kruibeke gooide zich nu op de hapklare brok en Berckmoes moest alle zeilen bijzetten op een vlam van Vertonghen. Kort voor affluiten schilderde Pieters een hoekschop op het hoofd van Ward Vertonghen en die kopte de eindstand op het bord.

Klauwaerts Kemzeke:Berckmoes, Antheunis (82’ Nicolas Maes), Ruymbeke, Saman, Decuypere, Bram Maes (77’ Martens), Trienpont, Matthynssens, Van Hoyweghen, Franssens, Vertenten (72’ El Bodmossi).

JV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel (72’ Meirsman), Verstraeten (56’ Haxhiaj), Vertonghen, Van De Manacker, Nielandt (67’ Vangeneugden), Penneman, Segers, Pieters.

Doelpunten: 70’ Vangeneugden 0-1;77’ Saman (o.g.) 0-2;88’ Vertonghen 0-3.

Geel: Franssens, Martens, Van De Manacker, Nielandt.