FC Lebbeke
Kruibeke J.Vl.
Datum: 28/04/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke verliest opnieuw van Kruibeke
Foto: © SC

Net zoals in de heenmatch heeft Kruibeke de volle buit gepakt al viel de winnende treffer pas op het einde. Rapide kende een droomstart maar verzuimde de voorsprong uit te bouwen en de niet afgevende bezoekers vochten voor iedere meter.

Al in de openingsminuut moest Dieter Malfait een vrije trap van Roy Penneman van onder de lat halen. Rapide reageerde onmiddellijk met een gemeten voorzet van Peter De Pauw over het centrum van de bezoekende verdediging. Yannick Van Impe dook gepast in de rug en dropte de bal over de grijparmen van Matthias Van Goethem (2’). Jong Vlaanderen was even aangeslagen maar herstelde het evenwicht. Halfweg de eerste helft verlengde De Pauw een voorzet van Jan Wauters nipt naast. Bij een collectieve bezoekende aanval stuitte Johan Segers op Malfait (39’). Ilian Smolders kwam centimeters te kort om een voorzet van Nick Pieters te verzilveren (41’).

Ook na de koffie schoot Kruibeke als een pijl uit een boog. Ward Vertonghen bediende Johan Segers en die poeierde de bal in de winkelhaak (46’). Even later was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen toen Ilian Smolders vrij mocht oprukken en de uitkomende Malfait het nakijken gaf (50’). Rapide reageerde direct en Peter De Pauw vlamde de gelijkmaker tegen de netten (51’). De thuisploeg ging door op zijn elan maar Roy Penneman kon een poging van Wauters nog net opruimen (54’). Aan de overzijde moest Malfait plat op een scherpe voorzet van Segers (56’). Net na het uur knalde De Pauw een voorzet nipt over. Beide ploegen bouwden wat reserve in en hielden elkaar goed in evenwicht. Voor de thuisploeg zat het venijn wel in de staart. Een voorzet van Ilian Smolders dwarrelde via de binnenkant van de paal binnen en Kruibeke mocht juichen (87’). In blessuretijd ging Malfait goed plat op een schot van Matthias Van Hoyweghen.

Voor beide ploegen zit de competitie er op. Woensdag 1 mei om 17u15 kijken Rapide Lebbeke en Jong Vlaanderen Kruibeke elkaar terug in de ogen voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen - Hofman Cup - op het terrein van HRS Haasdonk.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, De Pauw, Van Impe, S. De Visscher, De Winne.

KJV Kruibeke: Van Goethem, Noeninckx, De Bondt, Verstraeten (77’ Van Koevorden), Smolders, Haxhiaj, Vertonghen (84’ Van Hoyweghen), De Breucker, Penneman, Segers, Pieters.

Doelpunten:2’ Van Impe 1-0, 46’ Segers 1-1, 50’ Smolders 1-2, 51’ De Pauw 2-2, 87’ Smolders 2-3

Kaarten: geel: 11’ Rusabana, 16’ Verstraeten, 29’ Noeninckx, 54’ Van Impe, 63’ Penneman

Scheidsrechter: Bart Gillis