kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 10/04/2010 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge (Play-off 2)

Volg de match tussen KV Mechelen en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Mechelen ontvangt vanavond zwart beest Cercle Brugge. Geel-rood kon al zes competitiewedstrijden niet meer winnen van de West-Vlamingen. Slaagt Malinois er in om die negatieve reeks te doorbreken, dan zet het een grote stap richting groepswinst in groep A van play-off 2.
Opstellingen
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Ivens Jonas, Persoons Koen, Chen Xavier, Mununga Joachim, Nong Aloys, Gorius Julien, Geudens Kevin, Destorme David, Biset Maxime, Ghomsi Antonio.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Portier Anthony, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Iachtchouk Oleg, Serebrennikov Sergiy, Foley Dominic, Kelhar Dejan, Sergeant Tony, Vossen Jelle.
1
Boucaut fluit de wedstrijd op gang.
4
Glen De Boeck vraagt aan Bernt Evens om het spel breed te houden. Cercle is naar Mechelen afgezakt om zich terug in de strijd voor de groepswinst in play-off 2 te mengen.
6
Persoons pakt uit met een stevige tackle op Sergeant. Boucaut roept de middenvelder op het matje, maar houdt de kaarten op zak.
7
De eerste dreiging komt op naam van de bezoekers. Vossen verstuurt een lange bal richting Foley. De poging van de uur gaat echter voorlangs.
11
Het lentezonnetje heeft de spelers van KV Mechelen en Cercle blijkbaar al in een vakantiesfeer gebracht. Voorlopig sparen beide teams hun energie.
12

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Aloys Nong)
Bij de eerste bal tussen de palen is het meteen prijs. Aloys Nong legt op de achterlijn terug tot bij Julien Gorius. De Fransman verschalkt met een botsend schot Bram Verbist: 1-0.
16
De 2-0 hangt bijna tegen de netten, maar Aloys Nong trapt het leer bijna over de tribunes. De Kameroener had nochtans vrij spel na een goede pass van Persoons.
17
KVM drukt door en Nong voelt zich blijkbaar beter in de rol van aangever. Met buitenkant voet schotelt hij Mununga bijna de 2-0 voor. De Belgische belofte komt net iets te laat. Aan de overkant trapt Vossen een vluchtschot in het zijnet.
22
 Gele kaart voor Jelle Vossen
Vossen gaat vlotjes neer in de zestienmeter bij een tussenkomst van Biebauw. Boucaut twijfelt niet en geeft de aanvaller geel.
24
KV Mechelen zorgt met een vlotte tegenaanval nog eens voor doelgevaar. Verbist duwt de poging van Mununga in hoekschop. Die levert de thuisploeg niets op.
32
De wedstrijd zit in een dood moment. Cercle Brugge probeert wel, maar kan voorlopig niet. Bij KV Mechelen wachten ze op het goede moment om te prikken.
35
Cercle Brugge komt goed weg met een 1-0-tussenstand. Joachim Mununga krijgt in het centrum een vrije kopkans, maar mikt het leer net over het doel van Verbist.
37
De hartslag van Biebauw gaat even de hoogte in na een vrije trap van Iachtchouk. In een rommelige fase krijgen Vossen en Foley het leer niet over de doellijn.
42
 Gele kaart voor Joachim Mununga
Mununga krijgt een domme gele kaart voor protest. Hij is het niet eens met Boucaut omdat die Serebrennikov niet in zijn boekje zet voor een overtreding.
45
Vossen scoort een lichte vrije trap, maar Boucaut keurt het doelpunt om onduidelijke redenen af. Compensatie voor een foute beslissing?


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen duikt de rust in met een 1-0-voorsprong na een doelpunt van Julien Gorius. Een verdiende tussenstand want de beste kansen waren voor de thuisploeg. KV kreeg nog enkele kansen om de 2-0 te maken, maar Nong en Mununga faalden in de afwerking. Een doelpunt van Vossen op een lichte vrije trap werd in de slotminuut om onduidelijke redenen afgekeurd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang getrapt. Kan Cercle nog iets terug doen.
47
De televisiebeelden tijdens de rust hebben meer duidelijkheid gebracht over het afgekeurde doelpunt. Bernt Evens duwde de Mechelse muur opzij. Een juiste beslissing van Boucaut dus.
49
 Gele kaart voor Denis Viane
Viane krijgt zijn tiende gele kaart van het seizoen.
51
Vossen draait zich goed weg en kan besluiten. Biebauw gaat goed plat en houdt zijn netten proper.
53
 Gele kaart voor Julien Gorius

58
Gaat KV Mechelen het opnieuw weggeven tegen Cercle Brugge. Serhiy Serebrennikov is dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot strandt op de lat.
61
Het momentum is voor Cercle, maar de West-Vlamingen profiteren voorlopig niet. Portier krijgt alle tijd om de bal voor te brengen vanop rechts. Zijn voorzet mist alle richting.
64
KV Mechelen komt er niet meer uit en mag nu blij zijn dat Boucaut geen vrije trap voor Cercle fluit na een duidelijke Mechelse overtreding.
72
Cercle Brugge zorgt nog eens voor een kansje. Iachtchouk legt af voor Vossen. Zijn schot is te zwak om Biebauw te verontrusten.
76
Vervangen Sergiy Serebrennikov
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva


77
Vervangen David Destorme
Ingevallen Kenneth Van Goethem


86
Cercle denkt even nog weg te lopen met een punt, maar de gelijkmaker van Foley wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel.
87
Vervangen Joachim Mununga
Ingevallen Antun Dunkovic


90
Vervangen Xavier Chen
Ingevallen Kenny Van Hoevelen


90+3
KV krijgt nog twee kansen op de 2-0, maar Biset en Dunkovic kunnen niet scoren.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.