Rudy leidt Cercle naar PO2-finale
Tomas Taecke

Cercle Brugge mag het straks in de kruisfinale van PO2 opnemen tegen Bergen. Na een 3-1-zege tegen KV Mechelen is groen-zwart groepswinnaar in poule A.

Tomas Taecke in Brugge

De wedstrijd tegen Malinwa, waarin Cercle zich van de groepswinst in PO2 kon verzekeren, begon beter dan verwacht voor de Bruggelingen. Na slordig spel van De Witte en Chen mocht Vetokele meteen alleen op Biebauw afgaan. De snelle spits van groen-zwart liet de vijandige doelman geen kans en plaatste zijn team vroeg op voorsprong (1-0). Wat Vetokele wel kon, lukte Jaime Ruiz aan de overzijde niet. Alleen voor Coppens mikte de Mechelse spits op het lichaam van de Brugse doelman.

De partij kabbelde op een gezapig tempo verder. Rudy probeerde een omhaal voor Cercle, Cordaro ging zijn kans vanuit een scherpe hoek. Geen van beiden kende succes. Carvalho en opnieuw Rudy probeerden de voorsprong vanop afstand te verdubbelen, maar ook dat bleek geen goed idee te zijn. Tien minuten voor de pauze opende Evens fantastisch op Van Eenoo. De spelverdeler knalde met zijn mindere rechter op de vuisten van Biebauw. Halverwege ging Cercle rusten met een zuinige 1-0-voorsprong.

Nog vroeger dan in de eerste helft vond Cercle kort na de pauze opnieuw het net. Rudy knalde de bal vanop twintig meter voorbij Biebauw in de rechterbovenhoek (2-0). Lang kon Cercle niet genieten van de dubbele voorsprong. Ruiz haalde verwoestend uit, Coppens had geen verhaal (2-1). Aan de overzijde ging een kopbal van Vetokele maar net naast. Mechelen kwam net iets beter in de wedstrijd totdat invaller Destorme de aandacht naar zich toetrok. De invaller pakte twee keer geel op evenveel minuten tijd en mocht gelijk gaan douchen. Mechelen moest met tien verder, Cercle was opnieuw een stapje dichter bij de groepswinst.

De bezoekers voetbalden beter met tien en kwamen ook enkele keren in de buurt van Coppens. Bij een benauwde fase voor groen-zwart kregen Gorius (2x) en Cordaro het leer niet voorbij de Cercle-doelman. Ruiz ging even later zijn kans vanuit dezelfde hoek, maar kreeg de bal deze keer niet tegen de touwen. De thuisploeg reageerde met een stevige kopbal van invaller Naudts, Biebauw stond goed opgesteld.

Cercle bibberde nog één keer bij een gevaarlijke voorzet van Wilmet, maar de zege en de groepswinst kwamen niet meer in gevaar. In de absolute slotfase nam de doorgebroken Rudy zelfs nog alle twijfels weg met een mooie lob (3-1). Groen-zwart neemt het straks tegen Bergen op in de finale van PO2 en mag mogelijk later de degens kruisen met de nummer vier in PO1 met een Europees ticket als inzet.