Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Weserstadion
Werder Bremen vernedert Bayern
Ruben Claesen

Bayern München is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit het Weserstadion. Sterker nog, het verloor met zware 3-0-cijfers. Met deze zege legt Werder Bremen de druk weer bij Hamburg in verband met de tweede plaats, beide ploegen hebben nu evenveel punten, Hamburg speelt wel morgen nog.

Werder Bremen begon het beste aan de partij. Door sterk te pressen drukte het Bayern bij momenten dicht tegen de eigen goal, op een eerste echte kans was het echter wachten tot de twaalfde minuut. Omowoyela gaf mee aan Klose, die ging de combinatie aan met Valdez, Kahn moest al zijn kunnen tonen. Even voor het halfuur was Bayern er voor een eerste keer dichtbij. Keeper Wiese verkeek zich op een voorzet van Schweinsteiger, Makaay kon niet profiteren. Bayern kwam beter in de partij, en even later dreigden de bezoekers een tweede keer. Philipp Lahm gaf na een één-twee met Ballack de bal voor, Pizarro besloot over. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Bastian Schweinsteiger kopte de bal knullig in eigen doel, 1-0. Vlak voor rust maakte Schweinsteiger zijn fout bijna goed, maar Wiese stond goed te keepen. 1-0 bleef het tot aan de rust.

Bayern moest dus komen, en kwam ook. Zé Roberto trapte een eerste mogelijkheid naast doel, Demichelis kopte een vrije trap op Wiese, Pizarro zag zijn doelpunt afgekeurd. Werder Bremen leek te slapen, Bayern drukte en verdiende een goal. Tien minuten voor tijd was het niet Bayern dat op gelijke hoogte kwam, maar Werder Bremen dat de score verdubbelde. Klose verlengde een lange bal, Daniel Jensen kwam volledig vrij voor Kahn en hield het hoofd koel: 2-0. En het werd nog erger voor Kahn en zijn mannen, toen Borowski de zware 3-0 op het bord zette. Vlak voor tijd trof Ballack nog de lat, tot een eerredder zou het ook niet meer komen, 3-0 was de eindstand.