Stadion: EasyCredit-Stadion
Bremen speelt Nürnberg in verlies
Philippe Crols

Tijdens deze week staat in Duitsland midweekvoetbal op het programma. Leider Werder Bremen kreeg geen makkelijke opdracht. Het moest op bezoek bij Nürnberg, maar bracht dat uiteindelijk wel tot een goed einde. Het blijft daardoor hoedanook aan de leiding na speeldag elf.

Nürnberg verloor vorig weekend voor het eerst deze competitie en moest dus voor eigen volk iets rechtzetten. Zo ook Werder dat in eigen huis punten verloor tegen Cottbus. Uiteindelijk zou de leider na negentig minuten spelen aan het langste eind trekken. Veel gevaar kregen de toeschouwers in Nürnberg nog niet toen Mintal iets over het halfuur bijna de openingstreffer kon scoren. Dat gebeurde niet en nog in diezelfde minuut was Bremen wel succesvol. Frings trof vanop afstand raak, 0-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust beperkte de leider zich tot het hoogst noodzakelijke en offensief kwam er dus weinig van terecht. Tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Diego voor de afscheiding. Hij krulde een vrijschop in de winkelhaak, 0-2 en Diego opnieuw zeer beslissend voor Werder. In de slotfase benutte Banovic nog een strafschop, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer.