Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Schuco Arena
Gouden wissel bezorgt Schalke de zege
Philippe Crols

Schalke 04 heeft de moeilijke verplaatsing bij Bielefeld tot een goed einde gebracht. De ploeg uit Gelsenkirchen had echter wel weinig overschot. Ruim zeventig minuten lang was het spel van Schalke niet om aan te zien, maar in de slotfase bezorgde invaller Bajramovic Schalke toch nog de zege en de eerste plaats na de heenronde.

Schalke begon zeer afwachtend en Bielefeld probeerde om de bezoekers onder druk te zetten. De thuisploeg was ook het bedrijvigst, maar eerlijk is eerlijk: grote kansen kregen ook zij niet. Schalke leek wel ongemotiveerd op het veld te staan. Op een schotje van Halil Altintop na maakten de bezoekers helemaal niets klaar. Dat de ruststand 0-0 was verwonderde niemand.

In de tweede helft dan moest de bezoekende doelman Neuer in actie komen. Hij pareerde een kopbal van Kucera. Aan de overkant kopte Krstajic ongevaarlijk naast. Twintig minuten voor tijd kwam Schalke dan plots dicht bij de 0-1. Pander haalde uit, maar zijn schot vond de dwarsligger op weg naar een doelpunt. De bezoekers werden echter beter en beter en de thuisploeg moest terug. Acht minuten voor tijd was het dan zover. Schalke kwam op voorsprong na een doelpunt van de Bosniër Bajramovic. Een gouden wissel heet dat, want Bajramovic stond nog maar vier minuten op het veld toen hij een voorzet van Altintop in doel werkte. Dat zou later ook het winnende doelpunt blijken te zijn.