Speeldag: Speeldag 21
Stadion: AWD-Arena
Wolfsburg stopt zegereeks Hannover
Philippe Crols

Wolfsburg heeft de zegereeks van Hannover 96 weten te stoppen op vrijdagavond. Na twee opeenvolgende klinkende overwinningen geraakte Hannover in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel. De Niedersachsen-derby kende dus geen winnaar.

Na drie minuten klommen de bezoekers op voorsprong. Enke bracht eerst nog redding op een schot van Marcelinho, maar in de herneming was die kansloos op de inzet van Klimowicz. Hannover had enorm veel moeite om in zijn spel te komen, maar bij de eerste echte doelpoging was het meteen raak. Na slecht uitverdedigen van de bezoekers profiteerde Balitsch. Twee minuten later was Wolfsburg weer aan het feest. Een perfect uitgevoerde counter werd door Krzynowek op aangeven van Marcelinho afgewerkt, 1-2. Hannover kon eigenlijk enkel dreigen via standaardsituaties, maar op het halfuur moest de bezoekende doelman Jentzsch toch ingrijpen op een schot van Tarnat. Na 45 minuten spelen stond het 1-2.

Op het uur maakte de thuisploeg gelijk in een traag op gang komende tweede helft. Rosenthal verlengde een hoekschop en Fahrenhorst maakte er 2-2 van. Een paar minuten later was Hashemian dicht bij de voorsprong, maar zijn kopbal eindigde in de handen van Jentzsch. Dat was even later ook het geval voor een kopbal van Stajner. Hannover was in die tweede helft lichtjes de betere ploeg en voetbalde ook nog enkele kansen bij mekaar, maar gescoord werd er niet meer. 2-2 was een terecht eindresultaat.