Stadion: Veltins-Arena
HSV nu ook te sterk voor leider Schalke
Philippe Crols
| 0 reacties

Hamburger SV is aan een goede reeks bezig. Het won vrijdagavond bij leider Schalke met 0-2 en boekte daarmee zijn vierde overwinning op rij. Schalke van zijn kant verloor voor de tweede maal op rij in eigen huis. Stuttgart kan zaterdag naderen tot op één punt.

Schalke moest het zonder spelmaker Lincoln doen en dat liet zich duidelijk voelen. Toch waren de eerste goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Rodriguez verwerkte een voorzet van Kobiashvili net naast. Niet veel later trof Altintop het doelhout. De thuisploeg maakte veel druk en was  baas in die eerste helft. Rafinha probeerde het eens vanop afstand, maar zijn poging ging over. Datzelfde lot was een kopbal van Bordon beschoren. Net nadat die laatste overkopte kreeg ook Ernst een goede kopkans, maar hij kopte slecht ondanks dat hij volledig vrij stond. En wat vermocht HSV dan in die eerste helft? Wel, het kreeg één kans. Net voor rust zorgde Laas daarvoor. 0-0 was echter de ruststand.

Tien minuten na rust kreeg Kuranyi eindelijk eens een kans, maar Rost bracht redding op zijn kopbal. Het antwoorod van de bezoekers kwam er van de voet van van der Vaart. Zijn schot ging naast. Twintig minuten voor tijd viel de eigenlijke beslissing. Eerst miste Kuranyi een zeer grote kans en een minuut later stond het 0-1. Van der Vaart profiteerde van mistasten in de thuisdefensie. Tien minuten later was het dan helemaal over. Olic scoorde op aangeven van Jarolim. Schalke kwam die klap niet meer te boven en verloor zo net als vorige week in eigen huis.