Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Signal Iduna Park
Frei bezorgt Dortmund driepunter
Philippe Crols

De Zwitserse spits van Dortmund, Alexander Frei, heeft met twee doelpunten voor drie belangrijke punten gezorgd. Dortmund klopte in een degradatieduel Frankfurt met 2-0.

Frankfurt was tijdens de eerste helft wel de betere ploeg. Dortmund-doelman Weidenfeller moest meerdere keren zijn team voor een achterstand behoeden, maar deed dat dus perfect. Dortmund had eigenlijk nog niet zo gek veel voor mekaar gekregen, maar kwam met nog vijf minuten te spelen toch op voorsprong. Frei schilderde een vrijschop in doel. 1-0 was ook de ruststand.

Iets over het uur schoot de Zwitser opnieuw met scherp. Ook deze keer was het weer via vrijschop dat de spits scoorde. Frankfurt leek behoorlijk aangeslagen en Dortmund kon de partij zo rustig controleren. Weidenfeller moest enkel nog een keer paraat zijn op een kopbal van Meier. Het bleef echter 2-0.