Speeldag: Speeldag 33
Stadion: RewirpowerStadion
Stuttgart wint en wordt leider
Philippe Crols

VFB Stuttgart gaat met een bonus van twee speeldagen de laatste speeldag van de Bundesliga in. VFB won een leuke wedstrijd in Bochum met 2-3 dankzij een goal van de wederoptredende Gomez. Concurrent Schalke verloor in Dortmund en dus ligt de weg naar de titel wagenwijd open voor Stuttgart.

Stuttgart begon het best aan de wedstrijd en kreeg via Hitzlesperger en Pardo goede kansen. VFB kreeg echter al even snel het deksel op de neus. Voor een keer was Gekas eens niet de doelpuntenmaker, maar hij lag wel aan de basis van het doelpunt van Schröder. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en trokken gewoon opnieuw naar voor. Bochum bleef echter overeind en halverwege de eerste helft was Gekas heel dicht bij de 2-0, maar Stuttgart ontsnapte. Niet veel later was de gelijkmaker wel een feit. Na het voorbereidende werk van Cacau werkte Hitzlesperger af, 1-1. Op het halfuur kende Stuttgart dan weer opnieuw het geluk van de kampioen. Dabrowski zag zijn schot op de dwarsligger uiteen spatten. Enkele minuten voor rust moest Stuttgart toch nog een doelpunt incasseren. Maltritz vond een gaatje in de lange hoek en schoot zijn team met een voorsprong de rust in.

De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Een schot van Epalle ging maar net naast het doel van Hildebrand. Inmiddels stond ook Gomez bij Stuttgart opnieuw op het veld nadat hij enkele maanden buiten strijd was. Een van zijn eerste balcontacten was meteen goed voor een goal. 2-2 na een uur spelen en met de tussenstand in Dortmund in het achterhoofd wist VFB dat het een uitstekende zaak kon doen. Tien minuten na de gelijkmaker was de voorsprong daar al voor de bezoekers. Dit maal was Cacau de gevierde man. Bochum bleef er evenwel voor gaan en kreeg in de slotfase nog een enorme kans via Epalle, maar de bal ging er niet in. Het bleef bij die 2-3. Stuttgart heeft aan een zege volgende week in eigen huis tegen Cottbus genoeg om de titel te vieren.