Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund laat de zege schieten
Dirk Pieters

Het Duitse Borussia Dortmund liet vrijdagavond de kans liggen om de drie punten thuis te houden. Tot tweemaal toe gaf de thuisploeg een voorsprong uit handen tegen Hannover 96. In het eigen Westfalen Stadion kwam het uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Door deze puntendeling komt Dortmund op de zevende plaats met acht punten uit zes wedstrijden. Hannover doet het nog slechter met een veertiende plaats.

Dortmund begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten bracht Ebi Smolarek de ploeg van Bert van Marwijk op voorsprong. Tot een kwartier voor tijd hield Dortmund stand, maar dan zorgde Vahid Hashemian voor de gelijkmaker. Amper één minuut na de gelijkmaker zorgde opnieuw Smolarek voor de voorsprong. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen, want in de 78e minuut zorgde Szabolcs Huszti voor de 2-2 eindstand. [AN]