Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bruchwegstadion
Bremen bouwt feestje in Mainz
Philippe Crols

Werder Bremen heeft vrijdagavond zijn leidersplaats weten te behouden. De Bremense doelpuntenmachine draaide in en tegen Mainz weer op volle toeren. Nadat Werder twee weken geleden Bochum op eigen veld met 0-6 inpakte en vorige week Bayern met 3-1 naar huis stuurde, werd vrijdagavond Mainz in eigen huis belachelijk gemaakt. Het werd maar liefst 1-6.

Miroslav Klose is de sluipschutter van Bremen, maar deze had sinds 19 augustus de weg naar doel niet meer weten te vinden. Daar kwam tegen Mainz al snel verandering in. Op het kwartier opende hij immers de score. Dat was ook meteen het begin van een dolle tien minuten waarin Werder de partij al in een beslissende partij legde. Vijf minuten na de goal van Klose verdubbelde spitsbroeder Hunt de score. Een minuut later kon men bij Mainz de boeken al helemaal sluiten. De Duitse voetballer van het jaar, Klose dus, maakte zijn tweede van de avond en zette zijn team op rozen. Die 0-3 was ook de ruststand.

Na rust controleerden de bezoekers de wedstrijd zonder verder uit te lopen. Een kwartier voor tijd wakkerde Azaouagh de hoop nog een beetje aan door de 1-3 te scoren. Lang hopen deed de degradatiekandidaat echter niet. Een minuut na de 1-3 gaf Hunt met zijn tweede van de avond de genadestoot aan de thuisploeg. Tien minuten voor tijd pikte ook Naldo nog zijn doelpuntje mee en ook Diego kon uiteraard niet achterblijven. Hij legde in het slot van de wedstrijd de eindstand vast, 1-6. Bremen zet door deze zege Schalke onder druk dat moet winnen om mee aan de leiding te blijven. Als het voor Mainz dit weekend een beetje tegenzit kan de ploeg op de laatste plaats terechtkomen.