Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Schuco Arena
Bielefeld verslaat kampioen
Nico Wieme

Vijf dagen na het ontslag van trainer Ernst Middendorp heeft Arminia Bielefeld met veel inzet en overtuiging een verdere crisis afgewend. Tegen kampioen VfB Stuttgart werd met 2-0 gewonnen.

Arminia Bielefeld leeft weer, maar blaast best nog niet te hoog van de toren. Ondanks de 2-0 zege tegen VfB Stuttgart blijft de thuisploeg nog op amper drie punten verwijderd van een degradatieplaats. Interim-trainer Detlev Dammeier zorgde in eerste instantie voor meer stabiliteit in de verdediging. Met veel goede wil en vechtlust probeerde het Stuttgart onmiddellijk vast te zetten. Al na 20 minuten had Jörg Böhme Arminia op 1-0 kunnen brengen met een volleyschot van op 20 meter afstand. Na een halfuur scoorde Artur Wichniarek dan toch voor de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. En de Pool bleef maar kansen creëren, maar telkens zonder gevolg.

In de tweede helft liet Bielefeld het initiatief aan de bezoekers. Die konden daar echter geen munt uit slaan. Na 20 minuten kreeg de thuisploeg geheel onverwacht een kans langs Sibusiso Zuma, maar volledig vrijstaand schoot de Zuid-Afrikaan van dichtbij over het doel. Op een moment dat niemand het nog verwachtte, sloeg de thuisploeg dan toch toe. Eerst scoorde Jonas Kamper met een geplaatst schot in de rechterhoek en in de blessuretijd zorgde Wichniarek voor het bevrijdende tweede doelpunt. Stuttgart was ondertussen al tot negen herleid na rode kaarten voor Pavel Pardo en Ricardo Osorio

Stuttgart bekleedt nu de achtste plaats en blijft zo ruim onder de verwachtingen presteren. Zij kunnen zich tijdens de lange winterstop eens goed bezinnen over hoe het nu verder moet. Bielefeld wacht nog een lange strijd voor het behoud.