Speeldag: Speeldag 34
Stadion: EasyCredit-Stadion
Nürnberg zakt na verlies tegen Schalke
Philippe Crols

Nürnberg won vorig seizoen nog de beker en eindigde in de sub-top. Volgend seizoen zien we de club van Jan Koller niet meer in de eerste Bundesliga. Het verloor zaterdag met 0-2 van Schalke en is zeker van degradatie.

Nürnberg moest zeker winnen om nog een kans te maken op het behoud. Zelfs bij winst moest het nog wachten op het resultaat van Bielefeld. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Charisteas kwam vrij voor doel, maar kon Neuer niet verschalken. Nog in het openingskwartier namen Koller en Mintal de bezoekende doelman zonder succes onder vuur. Na de eerste vijftien minuten kreeg Schalke namens Asamoah de eerste goede mogelijkheid. Toen scoorden de bezoekers nog niet, maar vijf minuten later was het wel prijs. Verdediger Bordon kopte een hoekschop van Pander tegen de netten. Nürnberg moest duidelijk even bekomen en was pas tien minuten voor rust via Mintal nog eens gevaarlijk. Een minuut voor rust was Misimovic wel heel dicht bij de gelijkmaker. Neuer tikte de bal tegen de lat.

Nürnberg begon met het laatste beetje hoop aan de tweede helft, maar na een uur spelen was de degradatie een feit. Klewer duwde een vrijschop van Pander tot bij Bordon en die lukte zijn tweede van de middag. Vanaf dan ging de partij helemaal op slot. Nürnberg had de kracht niet meer om terug te vechten en voor Schalke volstond 0-2.

Nürnberg degradeert dus naar de tweede Bundesliga. Schalke kon niet meer naar plaats twee wippen. Werder Bremen won op de laatste speeldag namelijk ook.