Speeldag: Speeldag 20
Stadion: AWD-Arena
Drie goals volstaan niet voor Stuttgart
Philippe Crols

Stuttgart heeft onder trainer Markus Babbel nog niet verloren in de competitie en ook de verplaatsing naar Hannover bracht geen nederlaag met zich mee. Toch zullen ze bij Stuttgart niet echt tevreden zijn met de puntendeling.

Stuttgart speelde de afgelopen weken al redelijk goed en ging tegen Hannover door op dat elan. Na zeven minuten vond topschutter Mario Gomez de weg naar doel. Hij glipte door de buitenspelval en schoot met links in doel. De aanvaller van de bezoekers kreeg wat later een goede kans op de 0-2, maar zijn deviatie was te zwak. Halverwege de eerste helft was het wel prijs voor de bezoekers. Martin Lanig infiltreerde goed en met een sliding kon hij de bal binnenglijden. Stuttgart leek gewonnen spel te hebben, maar Hannover keerde nog voor rust helemaal terug. Eerst scoorde Jiri Stajner en enkele minuten later krulde Jacek Krzynowek een vrijschop voorbij Jens Lehmann.

De tweede helft had heel wat minder om het lijft. In de slotfase deed Hannover een beroep op joker Mikael Forssell. Dat leek een schitterende zet te zijn, want de spits buitte slecht positiespel bij de bezoekers maximaal uit. Vijf minuten voor tijd schoot hij de 3-2 binnen. Dat volstond echter niet voor de zege, want de Stuttgartaanvoerder Thomas Hitzlsperger (foto) knalde enkele minuten later de 3-3 enig mooi in doel.