Speeldag: Speeldag 4
Stadion: AWD-Arena
Hoffenheim straft gemiste kansen Hannover af
Philippe Crols

Hannover won vorige week nog op bezoek bij Nürnberg, maar zaterdag ging het zelf onderuit op eigen terrein. Het voetbalde in de eerste helft heel wat kansen bij elkaar zonder te scoren. Dat strafte Hoffenheim genadeloos af. Het boekte een 0-1-zege.

Hannover speelde bijzonder aardig in de eerste helft. Al na enkele minuten trof Didier Ya Konan het doelhout. De thuisploeg domineerde en kreeg nog een aantal hele goede kansen. De beste was voor Jiri Stajner en Arnold Bruggink. Beide spelers stormden alleen op doelman Timo Hildebrand af, maar speelden het slecht uit.

Niet veel later kwam Ya Konan een teenlengte te kort om een voorzet van Bruggink in doel te tikken. Net voor rust was Hoffenheim een eerste keer gevaarlijk. Na een mooie combinatie troffen de bezoekers via Carlos Eduardo (foto) wel meteen raak, 0-1.

Hannover leek bij het begin van de tweede periode een beetje aangeslagen en daar profiteerde Demba Ba bijna van. Zijn inzet ging net naast. De thuisploeg was nog maar een schim van het elftal van voor rust en kreeg niets meer voor mekaar. Voor Hoffenheim waren de drie punten dan weer belangrijker dan de voorsprong uit te diepen en dus was de tweede periode heel wat minder leuk om volgen.

Hoffenheim zal er echter niet om malen, want het boekte dankzij dat ene doelpunt de eerste zege van het seizoen.