Speeldag: Ronde 3
Stadion: Molineux Stadium
Ook mindere goden in FA Cup
Philippe Crols

De FA Cup is voor verschillende teams uit lagere reeksen de gelegenheid bij uitstek om zich in de kijker te spelen. Dat deed bijvoorbeeld Tamworth vandaag. Slachtoffer van dienst was Stoke City. Ook zal u hieronder nog twee andere kleine samenvattingen vinden over wedstrijden waarin geen eersteklassers betrokken waren.

Wolverhampton – Plymouth  1-0

Wolverhampton – Plymouth was een duel tussen twee tweedeklassers. Wolverhampton stond nog niet zo lang geleden tussen de Premier League-ploegen en staat wel wat hoger dan de tegenstander van zaterdag, Plymouth. De wedstrijd zelf was een ‘close game’. Clarke wist na een halfuur voor de thuisploeg het beslissende doelpunt te scoren. De Wolves mogen dus nog een rondje verder bekeren.

Stoke City – Tamworth  0-0

Als Stoke City dit seizoen nog naar de Premier League wil promoveren zal het toch eens dringend beter moeten beginnen spelen. Tegen Tamworth wist de ploeg van Carl Hoefkens en Johan Boskamp niet te scoren. Gelukkig voor Stoke scoorde ook Tamworth niet zodat een replay zal moeten uitmaken wie er naar de volgende ronde mag. Om even het verschil tussen beide teams te schetsen : Stoke staat in de sub-top van de Engelse tweede klasse en Tamworth staat pas voorlaatste in de Conference. Dat is te vergelijken met onze eerste provinciale.

Stockport – Brentford  2-3

Stockport staat onderin de vierde klasse en Brentford bovenaan in de derde klasse. De bezoekers startten dus als favoriet en maakten die rol ook waar, al ging dat niet zonder moeite. Aan de rust stond het nog 1-1 na doelpunten van Owusu (0-1) en Easter (1-1). Na rust kwam de thuisploeg via Briggs zelfs op voorsprong. Niet veel later maakte Campbell gelijk en in de slotfase zorgde Rankin voor de beslissing, 2-3.