Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham dwingt een replay af
Kevin Vanbuggenhout

Birmingham City is de fiere leider in de Championship en beoogde ook succes in de FA Cup. Dan moest wel Newcastle United opzij gezet worden. Het was aan Newcastle om een verrassing in dit treffen te vermijden.

Birmingham begon niet onaardig aan de partij. De eerste kans was ook meteen goed voor een doelpunt. Upson zette zijn hoofd tegen een hoekschop en Campbell kon van dichtbij binnentikken. De eerste helft verliep verder gelijkopgaand. Toch kwam Birmingham dicht bij de 2-0. Bendtner kon zich doorzette en dat leidde bijna tot een own-goal van Steven Taylor. Deze haalde de bal nog op de lijn weg. Aan de overzijde was Taylor wel goed voor een doelpunt toen hij de hoekschop van Milner binnentikte. Twee minuten later leek het tij helemaal gekeerd. Jaidi trok de doorgebroken Martins onderuit en kreeg rood.

1-1 was het dus na een evenwichtige eerste helft, maar Birmingham moest wel de hele tweede helft met een man minder afwerken. Dat liet zich ook meteen gevoelen. Een vrije trap van Milner strandde op de lat. In de 54ste minuut kwam Dyer weg van Upson om vervolgens de 1-2 binnen te schieten. Newcastle was tevreden met deze stand en teerde op zijn krappe voorsprong. In de laatste twintig minuten kwam Birmingham dan nog fel opzetten. Vier minuten voor affluiten schoot Sebastian Larsson in de draai binnen: 2-2.

Birmingham City speelde een groot gedeelte van de match met een man minder, maar sleepte toch nog een replay uit de brand. Een knappe prestatie van Birmingham, daar het gelijkspel ook geheel verdiend was. Newcastle geniet in de replay wel van het thuisvoordeel.