Portsmouth
Charlton Athletic
1-0
1-1
Datum: 22/10/2005 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Fratton Park
Charlton pakt de tweede stek
Kristof Blomme
| 0 reacties
Charlton pakt de tweede stek
Foto: © SC

Charlton won op het veld van Portsmouth met 1-2. De Addicks kwamen op achterstand na een goal van Dario Silva. Ambrose en Rommedahl konden de situatie echter nog omkeren. Charlton staat nu met Tottenham en Wigan op een gedeelde tweede plaats. 

Portsmouth begon heel fel aan de partij en dat leidde meteen tot wat mogelijkheden. Eerst stond Dario Silva volledig ongedekt, maar hij miste zijn controle. Nadien mocht Viafara op doel koppen. Die kopbal ging net naast. Nog altijd in het begin van de partij kon O'Neil afdrukken. Andersen maakte echter geen fout. Silva kon z'n ploeg dan ook verdiend op voorsprong zetten. Uit een vrij scherpe hoek haalde hij verwoestend uit en Andersen was geklopt. Pas dan was Charlton wakker geschud. Ambrose schoot op doel, maar Ashdown lag goed in de weg. Vukic kon voor de rust de voorsprong bijna verdubbelen. Opnieuw was Andersen bij de pinken.

Na de pauze zette Murphy Ambrose op weg naar doel. Die twijfelde niet en bracht Charlton langszij. Even later was opnieuw Ambrose gevaarlijk. Na een voorzet van Bent kopte hij nipt over. Even later konden de bezoekers op voorsprong komen. Opnieuw Murphy zorgde met een sluwe pass voor de mogelijkheid. Deze keer was het de pijlsnelle Rommedahl die koel afmaakte. De laatste kans was nog voor Vukic, maar zijn volley ging over doel.

==> wedstrijdstatistieken