Speeldag: Speeldag 2
Stadion: The Valley
Charlton blijft mee aan de leiding
Dirk Pieters

Charlton blijft verbazen, ook vandaag won het thuis van Wigan met 1-0. Charlton blijft hierdoor met het maximum van de punten mee aan de leiding met Manchester United en Tottenham.

In de eerste helft was het vooral Charlton dat op zoek ging naar een doelpunt. In de 25ste minuut spatte een kopbal van Powell uiteen op de lat. Charlton rook een doelpunt en bleef aanvallen, een schot van Murphy ging naast na een half uur spelen.
Jerome Thomas, Dennis Rommedahl en Powell hadden alledrie pech bij het afwerken. Net voor rust was het dan toch raak. Danny Murphy gooide de bal voor doel en Darren Bent kopte in de linkerbovenhoek binnen.
Charlton mocht gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Ook in de 2de helft hetzelfde spelbeeld, Charlton wou de score verdubbelen en Wigan kon amper of niet gevaarlijk zijn. Darren Bent, Smertin en Murphy vonden steeds doelman Pollitt op hun weg. In de 79ste minuut trapte Darren Bent een voorzet van Jonatan Johansson op de paal. Opnieuw pech voor Charlton.
Iedereen dacht al dat Charlton uiteindelijk nog het deksel op de neus ging krijgen, na het missen van 20 kansen, maar gelukkig voor hen bleef de gelijkmaker uit. Wigan kon op geen enkel moment dreigen en mocht blij zijn dat het maar 1-0 bleef.

Wigan blijft met nul op zes onderaan het klassement bengelen, terwijl Charlton mee de fiere leider is in de premier League.