Liverpool klopt de onklopbare
Yves Dekoning
| 0 reacties

Liverpool - Aston Villa 3-1

Liverpool heeft vlot de maat genomen van Aston Villa. Op Anfield Road stonden de Reds nog voor rust 3-0 voor. De Villains probeerden terug te klauwen, maar kwamen niet verder dan één doelpunt. Het was voor Villa de eerste nederlaag van het seizoen.

Liverpool begon sterk aan de wedstrijd en creëerde enkele kansen. Toch moesten de supporters een half uur wachten op een eerste goal, maar kregen er dan drie op dertien minuten tijd. De eerste kwam van de voet van Dirk Kuyt. Hij scoorde op aangeven van Sami Hyypiä die de bal met zijn hoofd inspeelde op de Nederlander. Zeven minuten later werkte spitsbroeder Peter Crouch een voorzet van Steve Finnan tegen de netten. Nog voor het interval zette Crouch na een knappe combinatie winger Luis Garcia op weg naar de 3-0. Deze schoof de bal koelbloedig onder Thomas Sörensen in doel.

Na de thee werd Steven Gerrard gestopt door het doelkader. Villa begon dan toch iets beter te spelen en Gabriel Agbonlahor bracht terug wat spanning in de partij. In de 55ste minuut trapte hij een assist van Chris Sutton binnen. De Villains hadden nog 35 minuten om twee doelpunten goed te maken. Sutton zag zijn kopbal nog weggewerkt worden door een sublieme sprong van Jose Reina, maar de beste kansen bleven voor Liverpool. Garcia plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal en invaller Robbie Fowler kwam vlak voor tijd heel dicht bij een treffer. Liverpool won dus verdiend met 3-1 van Aston Villa dat slechts een schim was van de ploeg die dit seizoen nog niet verloor.