Stadion: Vicarage Road
Watford begeeft tegen Arsenal
Kevin Vanbuggenhout

Hekkensluiter Watford had duidelijk dringend punten nodig. Arsenal leek echter stilaan op kruissnelheid te geraken. Dat moest natuurlijk nog wel vertaald worden in een goede uitslag.

Fabregas verkeerde de laatste weken in grote vorm en liet dat ook nu weer snel blijken. Zijn schot werd geparreerd door Foster. Een schot van Van Persie ging nipt voorlangs. Net voor het verstrijken van de eerste twintig minuten klom Arsenal dan op voorsprong. Een hoekschop werd doorgekopt en aan de tweede paal kopte Gilberto Silva, erg doeltreffend de laatste tijd, de 0-1 binnen. Daarna kwam Watford opzetten. Young probeerde te scoren met een lob. De lob viel iets te snel en Lehmann was op tijd terug. Halverwege de eerste helft werd het toch 1-1. Smith trapte de voorzet van Bouazza binnen.

In de tweede helft krikte Arsenal dan toch zijn niveau op. Watford weerde zich zo goed mogelijk, maar kon toch niet verhinderen dat Arsenal een resem kansen afdwong. Foster parreerde een steekbal van Rosicky. De doelman van Watford redde ook een schot van Adebayor met de voet. Arsenal bleef goed combineren, maar Foster lag telkens weer in de weg. De ingevallen Baptista plaatste de bal net naast. Zeven minuten voor affluiten kon Arsenal nog eens snel uitbreken. Een goed uitgevoerde counter werd knap afgerond door Van Persie die de bal in de verste hoek draaide.

Watford haalde alles uit de kast, maar dat bleek nog maar eens net niet genoeg te zijn. Foster keepte een uitstekende wedstrijd, maar moest zich één keer teveel gewonnen geven. Verdiende zege wel voor Arsenal dat de derde plaats deelt met Bolton.