livLiverpool FC
mciManchester City
1-0
Datum: 04/05/2008 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Anfield Road
Goal van Torres volstaat voor drie punten
Yves Dekoning
| 0 reacties
Goal van Torres volstaat voor drie punten
Foto: © SC

Liverpool heeft met het kleinste verschil gewonnen van Manchester City. De Reds wonnen relatief vlot, maar verzuimden de zege veilig te stellen waardoor het toch spannend bleef tot het einde.

Bij de bezoekers stond het ontslag van manager Sven-Goran Eriksson centraal. De meegereisde fans lieten meermaals blijken dat ze het niet eens zijn met het bestuur van Manchester City. De partij kwam langzaam uit de startblokken. Alleen een kopbal van Ryan Babel zorgde even voor opschudding. Steven Gerrard probeerde de ploeg op sleeptouw te nemen met knappe passes en een paar schoten richting doel. Doelman Joe Hart was echter bij de pinken.

Na rust brak de hel dan eindelijk los. Fernando Torres trapte op aangeven van Gerrard naast. De bezoekers konden nauwelijks voor dreiging zorgen, maar Blumer Elano knalde wel een vrije trap tegen het doelkader. Liverpool voerde het tempo op en Torres zette zich in de 58ste minuut sterk door om de bal tussen de benen van Hart in doel te schuiven. De kansen volgden elkaar nu in snelvaart op, maar Hart voorkwam een grotere achterstand voor City. Dirk Kuyt kopte nog tegen de dwarsligger. Aan de overkant moest Pepe Reina een vrije trap van Mwaruwari Benjani uit zijn doel vegen. De Reds kregen bijna het deksel op de neus, maar wisten de drie punten thuis te houden.