Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Goodison Park
Torres pakt punten aan de Mersey
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft de derby tegen Everton relatief vlot gewonnen met 0-2. Het was wel een uur wachten op de openingsgoal.

Fernando Torres scoorde twee keer op drie minuten tijd. In de 59ste minuut werkte hij een perfecte voorzet van Robbie Keane tegen de netten. Drie minuten later reageerde de goalgetter kloek nadat Phil Jagielka de bal uit de voeten van Dirk Kuijt tackelde. Goed voor het vertrouwen van Torres die al zes wedstrijden op rij de weg naar de goal niet meer had gevonden. Liverpool kwam nooit in de problemen, Pepe Reina moest geen enkel schot op doel pareren.

Everton kreeg in de dertiende minuut een geweldige kans om op voorsprong te komen, maar Tim Cahill kon de bal niet goed raken. Liverpool domineerde voor rust, echte kansen waren er echter niet bij. Torres zat stevig in de greep van de defensie van de Toffees. Na de pauze kwam de Reds er dan toch door. Steven Gerrard miste nipt doel. Torres brak op het uur de ban. Hij leek zelfs een hattrick te scoren op vijf minuten, maar zijn derde werd afgefloten door een overtreding van Kuijt. Dertien minuten voor tijd was Marouane Fellaini dicht bij de aansluitingstreffer. Nadat Cahill rood kreeg was de match helemaal gespeeld.