Overzicht PL: Kloof tussen Chelsea en City uitgediept
Diederik Geypen

Speeldag 24 heeft een verrassing opgeleverd bovenin de stand. Nadat de kloof vorige week tijdens de onderlinge clash tussen Chelsea en Man City vijf tellen bleef, liep die laatste nu tegen duur puntenverlies aan.

Aston Villa – Chelsea 1 - 2

Voor de competitieleider leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht in Villa Park. Hazard bracht de Blues al na 8 minuten op voorsprong.

De thuisploeg reageerde na rust via Okore, maar Chelsea duldde niet lang tegenstand. Ivanovic zorgde voor 1-2. Benteke mocht bij de Villans nog invallen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Manchester City - Hull City 1 - 1

Door de zege van Hazard en co mochten Kompany en zijn maats niets laten liggen tegen Hull City. Dat gebeurde toch. Meyler bezorgde voor de pauze de bezoekers de 0-1.

De Citizens moesten reageren om de kloof van acht punten te verijdelen. Dat lukte deels. Milner kon in de slotseconden de nederlaag voorkomen.

Leicester City - Crystal Palace 0 - 1

Leicester blijft ook na 24 speeldagen alleen onderaan bengelen. Onze landgenoot De Laet bleef aan de bank gekluisterd.