Competitie: The Championship
Speeldag: Speeldag 2
Nieuwkomer begint sterk

Luton Town startte goed aan de nieuwe competitie. Nadat de promovendus vorige week Crystal Palace versloeg werd nu ook Southampton het nakijken gegeven. Beide clubs speelden vorig seizoen nog in de Premier League.

Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Oakley wist doelman Brill te verschalken met een knap schot. Via een goal van Nicholls vijf minuten voor de pauze leken we af te stevenen op een gelijke ruststand. Dat was echter buiten Jones gerekend die in de laatste seconden van de eerste helft de tweede voor Southampton binnenkopte. Al vlug in de tweede helft kon Brkovic Luton, ook met een kopbal, alweer langszij brengen. In de laatste minuut wist Morgan met een knappe plaatsbal de drie punten toch nog thuis te houden.

Luton: Brill, Foley, Davies, Morgan, Underwood, Robinson, Nicholls, Brkovic, Feeney (Showunmi 88), Howard, Heikkinen.

Southampton: Niemi, Higginbotham, Powell, Hajto, Delap, Quashie, Oakley, Wise, Prutton (Walcott 61), Jones (Blackstock 66), Fuller.

Doelpunten: 1-0 Oakley 18, 1-1 Nicholls 41, 1-2 Jones 45, 2-2 Brkovic 52, 3-2 Morgan 90.

Toeschouwers: 9,447.

Scheidsrechter: S. Bennett.