Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Marakana Belgrado
PSV verliest met 3-2 van Rode Ster
Niels Hendriks

PSV dat het dit seizoen zal moeten stellen zonder sterkhouders zoals Robben, Rommedahl en vooral Kezman verloor van Rode Ster Belgrado met 3-2 zodat een kleine overwinning in de terugwedstrijd volstaat om door te stoten naar de Champions League.

PSV dat met ex-Barcelona speler Cocu op de bank startte kwam via Park al na negen minuten op voorsprong. Na een half uur spelen leek PSV de wedstrijd te controleren maar de boomlange spits Dudic zette de bordjes weer in evenwicht. Enkele minuten voor de rust maakte Jankovic er met een vrije trap nog 2-1 van.

De Nederlanders die met Cocu aan de tweede helft begonnen kwamen na een kwartier zelfs met 3-1 achter zodat de Champions League plots veraf leek. Gelukkig voor PSV kon John de Jong in 66ste minuut voor de 3-2 zorgen zodat alles nog mogelijk is in de terugwedstrijd in het eigen Philips Stadion.