Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan te sterk voor Celtic
Maarten Vandenabeele

AC Milan blijft het maximum behouden in de Champions League.  Het Schotse Celtic Glasgow werd in San Siro met 3-1 verslagen.

Al na 8 minuten vond Shevchenko de weg naar de netten.  De 1-0 stond er nog altijd bij de rust, hoewel dat een te magere beloning was voor de Rossoneri, die vele kansen kregen.

Na de pauze kwamen de Schotten beter in de match en het was dan ook geen verrassing toen Varga de gelijkmaker tegen de netten kopte in de 74e minuut.

Milan leek een slechte zaak te gaan doen maar haalde in de slotfase toch nog de volle buit en dat dankzij Pippo Inzaghi.  De ingevallen Inzaghi kreeg de bal op een presenteerblaadje van Shevchenko en miste niet: 2-1 in de 89e minuut.  In de blessuretijd kon Pirlo de zege wat meer glans geven met een afgeweken vrije trap: 3-1.