kieDinamo Kiev
asrAS Roma
Datum: 23/11/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Roma ijskoud onderuit in Kiev
Ronny anthonis
| 0 reacties
Roma ijskoud onderuit in Kiev
Foto: © SC

AS Roma kon ondanks een aanvallende 3-4-3 opstelling, met Cassano in steun van Mido en Corvia niet winnen in Kiev.
De Romeinen hadden te kampen met een hele hoop afwezigen en zo was spelen voor de eer - omdat ze toch al uitgeschakeld waren - ook geen makkelijke opdracht. Daniele De Rossi enChristian Panucci waren geschorst, Olivier Dacourt, Amantino Mancini, Cristian Chivu, Philippe Mexes en Vincenzo Montella geblesseerd. Ook kapitein Totti moest op het laaste moment verstek geven.

In de kou van Oekraïene kwam de thuisploeg logischerwijs er het meeste uit. Een zeer bedrijvige Gusev kon de score echter niet openen voor de Oekraieners. Het klein beetje vuur dat de Romeinen voor de dag brachten resulteerde in slechts twee goede kansen voor de rust.

Na de rust kreeg Cassano een harde tik te verwerken, de interim-kapitein kon verder spelen maar hinkte meer dan hem lief was. Roma probeerde wel maar zag zijn poging steeds teniet gaan door de gladde grasmat. Dellas kon toch nog scoren, weliswaar ten nadele van zijn eigen ploeg. Hij kopte een bal van Tiberiu Ghioane perfect naast Pelizzoli binnen.

In de slotfase kreeg Scurto zijn tweede gele kaart en mocht Roma met tien verder. Shatskikh profiteerde van een blunder in de Roma-verdediging en kon zo de zege van Kiev nog wat meer glans geven.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)