Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Monaco vlot over Depor naar groepswinst

Monaco heeft vanavond vlot gewonnen van Deportivo La Coruña. De Monegasken wonnen met 0-5. Depor was al voor aanvang van de wedstrijd uitgeschakeld.

De eerste grote kans was meteen een doelpunt. Na 21 minuten was het Ernesto Javier Chevanton die de score opende en zo het startsein gaf voor een walk-over. Net na het halfuur kon Pandiani bijna tegenscoren, maar zijn kopbal ging over het doel. Op twee minuten tijd stelde Monaco de zege en de groepswinst veilig. In de 37ste minuut scoorde Gaël Givet en twee minuten later was het Javier Saviola die mocht scoren. 3-0 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging Monaco gewoon op haar elan door. Deportivo La Coruña moest nu eigenlijk de acties maken, maar het was AS Monaco dat nog verder uitliep. In de 54ste minuut scoorde Maicon op hoekschop getrapt door Ernesto Javier Chevanton. De Spaanse verdediger stond erbij maar liet Maicon ongedekt binnentrappen. Een kwartier voor tijd legde Emmanuel Adebayor de forfaitscore vast. Hij kreeg de bal toegespeeld van Chevanton en de Togolees kon de bal zo in het lege doel werken. 0-5 was de eindstand.

AS Monaco plaatst zich dus voor de volgende ronde. In zes wedstrijden heeft het twaalf punten behaald. Dat zijn er twee meer dan Olympiakos Piraeus en Liverpool. De Engelsen stoten door naar de volgende ronde dankzij een beter doelsaldo. Deportivo La Coruña behaalde slechts twee punten en is Europees uitgeschakeld.