psvPSV
olyLyon
Datum: 21/02/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV verliest nipt van Franse leider
Dirk Pieters
| 0 reacties
PSV verliest nipt van Franse leider
Foto: © SC

PSV verloor in eigen huis met het kleinste verschil van het Franse Lyon. Het was al vijftien Europese wedstrijden geleden dat PSV nog verloor in het eigen stadion. De Braziliaan Juninho zorgde voor het enige doelpunt van de avond.
 
In de eerste helft had PSV de betere mogelijkheden, maar Jan Vennegoor of Hesselink kon tot tweemaal toe de netten niet doen trillen. Ook Alex had pech in de afwerking. De verdediger knalde een vrije trap op de bovenkant van de lat. Olympique Lyon liet zich niet doen, maar echt gevaarlijk waren de Fransen niet. Enkel John Carew en Michael Lamey konden dreigen, maar doelman Gomes hield gemakkelijk stand.

In de tweede helft nam Lyon het initiatief over van de thuisploeg. De eerste kans kwam er al na drie minuten maar Carew schoot de bal naast. Niet veel later kopte Carew op corner bijna binnen, gelukkig voor PSV kon Aissati de bal van de lijn halen. Iets over het uur was het dan toch raak. Juninho schoot een vrije trap van op 25 meter voorbij doelman Gomes. De PSV-goalie ging bij deze trap niet echt vrijuit. In het laatste kwartier probeerde PSV nog de gelijkmaker te scoren, maar de ingevallen Aruna Koné, ex-Lierse, schoot de unieke mogelijkheid tegen de paal. Ook een rode kaart voor Sidney Govou bracht nog weinig op voor de Eindhovenaren.
 
De terugwedstrijd zal geen simpele opdracht worden voor PSV. In het Stade de Gerland-stadion moet PSV minstens één doelpunt maken om zich alsnog te kunnen plaatsen. [AN]